Poolakad keeldusid vanalinna söögikohas arvet tasumast

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinna vanalinnas.
Turistid Tallinna vanalinnas. Foto: Peeter Langovits

Eile kella 14.15 ajal teatati politseile, et Viru tänava söögikohas keeldusid Poola päritolu kliendid arvet tasumast ning proovisid lahkuda.

Sündmuskohale läks politseipatrull, kelle korraldusi keeldusid neli poolakat täitmast ja osutasid kinnipidamisel vastupanu. Politsei pidas sündmuskohal kinni ja viis kahtlustatavatena jaoskonda 31-aastase Przemyslaw’i, 26-aastase Tomasz’i, 25-aastase Tomasz’i ja 30-aastase Lukasz’i.

Politsei- ja Piirivalveameti pressiesindaja Ilmar Kahro sõnul sai politsei eile enne Poznani Lechi ja Nõmme Kalju jalgpallimängu minu teadet Tallinna vanalinnast, et mõned Poola jalgpalliklubi toetajad olid käitunud agressiivselt ning jätnud arveid maksmata. Südalinnas korda taganud politseinikud pidasid kokku kinni 11 meest.

«Mitme mehe kinnipidamisel pidid politseinikud kasutama füüsilist jõudu. Nelja mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust ning neid kahtlustati politseinikele füüsilises vastuhakus. Täna pidi igaüks neist kandma 300 eurot riigi tuludesse ning neid kohustatakse riigist lahkuma. Meestele kohaldatakse kolmeaastane Eestisse sissesõidu keeld,» kommenteeris Kahro juhtunut ja lisas, et enamikul kinnipeetutest olid kaasas hambakaitsmed, samuti võeti meestelt ära mitu paari võitluskindaid.

Politsei tagas eile Tallinnas turvalisust tugevdatud jõududega nii mängu eel, selle ajal kui pärast seda. Mängul ega mängujärgselt vanalinnas Poola jalgpallitoetajatega vahejuhtumeid politseil lahendada ei tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles