Video: Laagris nihutatakse paika uus raudteeviadukt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keila-Pääsküla raudteelõigul leiab sel nädalavahetusel aset pretsedenditu sündmus Eesti tee-ehituspraktikas: varem valmis tehtud raudteeviadukt lükatakse mööda ajutisi rööpaid oma kohale raudteetammis, nii et raudteeliiklus on häiritud vaid paar päeva.

Sel aastal ehitatakse Juuliku-Tabasalu maantee lõik (kilomeetrid 4,6–5,4) kahe sõidurajaga teeks, mis ühendab Tallinna-Pärnu maantee Alliku-Laagri-Hüüru maanteega. Uue teelõigu teise otsa tulebki kõnealune raudteeviadukt.

Uue teelõigu kõrvale valmib ka 800 meetri pikkune kergliiklustee. Pärast viadukti valmimist jätkub tee-ehitus ning selle aasta tööd peaksid oktoobris lõpetatud saama.

Topi liiklussõlme projekti raames on Laagri Maksimarketi ette Pärnu maantee alla juba rajatud jalakäijate tunnel ning mullu algas viaduktiga üle Tallinna-Pärnu maantee kulgeva 1,3-kilomeetrise teelõigu ja ringristmike ehitus, mis jõuab lõpule samuti sel sügisel.

Viimane, kolmas etapp on 3,7 kilomeetri pikkune Alliku-Laagri-Hüüru maantee ja Instituudi tee ühendus. See on praegu maade omandamise faasis ning ühendustee ehitus peaks algama järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles