Vihased liiklejad: Kalamaja liikluses valitseb täielik kaos!

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autosid täis pargitud Niine tänav, kus asub ka Põhja-Tallinna valitsus.
Autosid täis pargitud Niine tänav, kus asub ka Põhja-Tallinna valitsus. Foto: Priit Simson

Tallinnas Kalamajas Niine tänava - Põhja puiestee ristmikul juhtunud inimohvriga liikluseõnnetuse järel pöördusid toimetuse poole ning jätsid oma arvamuse kommentaariumisse mitmed vihased Kalamaja liiklejad, nimetades sealset liikluskorraldust täielikuks kaoseks.

«Kogu Kopli ja Tööstuse vahele jäävalt alalt saab Telliskivisse sõita vaid tehes tohutu ringi Tööstuse ja Vana-Kalamaja tänavate kaudu. Tööstuse tänav on nüüd totaalselt ummikus, õnneks on juhid mõistlikud ja lasevad vahele, kui näiteks Valgevasest tulla,» kirjutab lugeja.

«Enam-vähem iga viimasel ajal muudetud liikluskorraldusega paigas on toimunud mingisugused avariid, seekord siis kõige traagilisem. See Tööstuse-Niine ots keerati ju totaalsesse kaosesse sellega, kui suunati pool Kopli autodevoolust üherealisele tänavale ja siis veel suur osa autodevoolust kesklinna transiidiks. See Niine rist on ju hullumaja,» kommenteeris teine.

«See ülekäigurada on täiesti ebaselgelt märgistatud ja väga ohtlik.Pean seda ise igapäevaselt kasutama ja just mõtlesin kuu tagasi, et on aja küsimus ainult, millal seal midagi juhtub. Märk on eespool, märgistus tagapool. Autod ei saa enne näha teise ristuva tänava liikumist, kui on täiesti tänava ääres, jalakäijad ja lapsed peavad minema teiste autode tagant üle tee, kus teised autojuhid oma õigust taga ajavad ja ei peatu. Ise olen veel mõelnud, et kas selles linnaosavalitsuses, mis sealsamas majas asu, liiklusspetsialisti ei ole, kes asjast aru saaks. Kui seal ei muudeta seda ristmiku märgistust, siis on aja küsimus, kui järgmine õnnetus seal juhtub,» kõlas lugeja kommentaar.

«Ise ka liiklen seal kohas päris tihti ja ükskord oleksin peaaegu seal ühele inimesele otsa sõitnud, sest ise vaatasin vasakule, kas Põhja pst-lt tuleb mõni auto ja ei jälginud, mis mu ees toimub. Hea, et kaasreisja märkas jalakäijat ja ma jõudsin reageerida. Väga ohtlik koht!» manitseb lugeja.

«Pärast Põhja puiestee liikluskorralduse muutmist on mitmeid üliohtlikke, segaseid ja halva nähtavusega ristmikke juurde tekkinud. Niine-Põhja on üks nendest,» kõlas veel ühe lugeja kommentaar.

Tallinna Transpordiameti juhi Andres Harjo kommentaar:

Ülekäigurada on plaanitud viia Niine tänaval rohkem linnaosavalitsuse poole, et ristmiku ja ülekäiguraja vahele jääks paar autokohta, autod ei blokeeriks ülekäiku ja jalakäija muutuks rohkem märgatavaks.

Niine tänaval on väljas 30km/h piirkiiruse märgid, kuid autojuhid trügivad seal jätkuvalt hooga, selmet mööda Sõle tänavat sõita. Täna sõidavad kõik Niinesse ka sisekvartalist välja, oleme kaalunud siin ka alternatiive: näiteks kui Kopli tänava suunda muuta, saaks need, kes tahavad Telliskivisse sõita ja peavad praegu ringi tegema mööda Niine tn, edaspidi otse sõita. Kuid tuleb ka meeles pidada, et mida vähem Niine tn liiklust on, seda kiiremaks see muutub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles