Teletornis toimub Eesti - Argentina kitarrikohtumine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Mätlik.
Heiki Mätlik. Foto: valgamaalane.ee

Tallinna teletornis kuuleb täna kell 21 Argentina tangosid, milongasid ja valsse - esineb ja esitleb samas ka uut plaati kitarriduo Esteban Colucci (Argentina) - Heiki Mätlik (Eesti).

Kaasa teeb ka tangopaar  Karmen Ong (Eesti) ja Zigmunds Lipinš (Läti). Ettekandele tuleb Carlos Gardeli, Astor Piazzolla, Jorge Cardoso, Milonga, Alberto Ginastera, Julián Aguirre'i jt. looming.

Kitarristide koostöö algas pool tosinat aastat tagasi kui Esteban Colucci andis esmakordselt kontserte Eestis ning see on jätkunud ühiste esinemiste ja salvetustega nii Baltimaades kui Argentinas.

Colucci on Argentina ühe tunnustatuima noorema generatsiooni muusik, kelle repertuaar ulatub barokkmuusikast tangoni. Mitmed kaasaegsed heliloojad on kirjutanud oma teosed just temale ning ta on olnud ka nende teoste esmaesitaja, mullu salvestas ta CD albumi Rene Eespere ja Arvo Pärdi kitarriteostega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles