Kopli prügimäe osas oodatakse elanike arvamust

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügimägi Maleva tänaval.
Prügimägi Maleva tänaval. Foto: Kopli poolsaar puhtaks

Põhja-Tallinna valitsus on koostanud küsitluse, et teada saada, milline on Paljassaare lahe ja Natura 2000 linnukaitseala ääres laiutava prügimäe mõju linlastele. Linnaosa valitsus palub kõigil küsitlusest aktiivselt osa võtta.

«Maleva tänav 4 aadressil tegutsev Slops OÜ prügila on lähiaastail kasvamas 30 meetriseks. Mahukas prügimägi saab osaks Tallinna siluetist, ohustab keskkonda ja on häbiplekiks kogu linnaosale,» kirjutatakse küsimustikku tutvustavas tekstis.

Linnaosa valitsus kutsub inimesi teavitama, kuidas mõjutab aktiivne prügiladustamine nende elukvaliteeti täna, teatama keskkonda ohustavast tegevusest ning esitama ettepanekuid, milline võiks olla prügiala tulevik. «Ainult kohalike elanike ja linnaosavalitsuse koostöös on võimalik prügila tegevus ennetähtaegselt lõpetada ning säilitada puhas elukeskkond nii piirkonna elanikele kui linnukaitseala asukatele,» seisab teates.

«Kui me selle projektiga praegu ei tegele, siis see tegelikult võtab ära võimalusekogu Kopli poolsaare põhjapoolse osaga terviklikult tegeleda. Kuna Maleva tänava prügimäe ümbrus  on üsna hõredalt asustatud, siis kohalike elanike häältest jääb väheks. Meil on vaja rohkemate kodanike abi ja poolehoidu,» selgitas Põhja-Tallinna valitsuse arhitekt Kaidi Õis.

Maleva tänava prügimäe tegevusest häiritud inimesed on grupeerunud Facebooki gruppi «Kopli poolsaar puhtaks», mille eesmärk on  avaliku surve abil lõpetada Kopli poolsaarel tegutseva jäätmekäitlusfirma Slops OÜ loodust ja inimeste elukeskkonda kahjustav tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles