Kalamaja elanik protestib tänavaehituse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalamaja elanik ja Kultuurikilomeetri igapäevane kasutaja Peeter Liiv protestis täna keskpäeval Kalaranna tänavale autotee ehitamise vastu. Kuigi ta kutsus rahvast endaga liituma, polnud masse protestile siiski tulnud.

«Sain selgust, et kui Kalaranna lähedases lõigus õnnestus kodanikel koostöös projekteerijaga ehitusprojekti parendada, siis ettepanekut jätta autotee Noblessneri ja Kalamaja pargi vahelises lõigus ehitamata ei võetud kuulda. Aga just see kultuurikilomeetri lõik kahepoolse haljasmassi vahel on tegelikult kõige väärtuslikum osa sellest. Erinevalt Kalasadama lõigust pole seal piisavalt ruumi ka kultuurikilomeetri asendustee jaoks,» muretses aktivist.

«Üldse läheb teetrassil kirve alla sadu kui mitte tuhandeid suuremaid ja väiksemaid puid, kuid punased ristid on peal juba ka nendel puudel kultuurikilomeetri alguses, mis projektis lubati säilitada,» teab mees rääkida.

«Ei Kalaranna tn projektile, mis toob ohvriks sadu puid ja lõhub Kultuurikilomeetri!» kutsub mees samamoodi mõtlejaid endaja ühinema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles