Heinz Valk: see, et meie saavutusi nii kõrgelt hinnatakse, on auks kogu rahvale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinz Valk
Heinz Valk Foto: Repro

President Barack Obama tsiteeris ka Eesti taasaiseseisvumisaja kuulsaimat võiduhüüdu «Ükskord me võidame niikuinii!» viidates Heinz Valgule, kes saalis istus.

«Ma ei teadnud seda ette, aga kui ta mu nime nimetas, siis juba arvasin, et küllap sellest juttu tuleb,» muheles Heinz Valk, kes oli silmnähtavalt juhtunust liigutatud. «Kui mu tegemisi nii kõrgel tasandil hinnatakse on seda ikka väga meeldiv kuulda.» Oleks ta tookord, kui need sõnad lausutud sai, millestki taolisest unistanud? «Seda ma küll ei osanud arvatagi. Aga nagu öeldakse - juhtub!» muheles ta.

Valgu sõnul on USA Eesti veretut võitlust ikka esile tõstnud ja hinnanud. «Oleme sellega kogu maailmas eeskujuks, mujal on revolutsiooniga kaasnenud ikka tapatalgud,» rääkis Valk. «Tema rõhutatud sõnum, et oleme kaitstud, on väga tähtis ning levib üle ilma. Niisugune kindel sõnum kogu maailmale on tänapäeval olulisem kui see, et siia rajataks mingi NATO baas. Sõna jõud on väga suur,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles