Galerii: ameeriklased avasid Tallinnas ingliskeelse koguduse

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameeriklased Nick Puccini ja Olivia Linneweh Puccini avasid 7. septembril Tallinnas ingliskeelse koguduse. «Me kutsume end Fookuse koguduseks. Igava elu elamise ja religioossete reeglite järgi käitumise asemel eelistame keskenduda Jeesuse revolutsioonilisele elule, et tuua praegune reaalsus fookusesse,» seisab koguduse tutvustuses.

«Organisatsioon Assemblies of God World Missions, millega me seotud oleme, on seadnud oma rõhuasetuse Balti regioonile. Meil on suur tahtmine kolmes Balti riigis kogudusega alustada. Nick ja Olivia kohtusid Nelipühi kiriku piiskopi Agoga kaks aastat tagasi, et alustada ühist koostööd. Ka neil on soov Eestis uute kogudustega alustada,» ütles Shannon Huett Fookuse kogudusest.

Shannon rääkis, et nende kogudus ei keskendu nii palju kirikule, vaid pigem uutele sõpradele, kes nende tegemiste vastu ise huvi tunnevad: «Keskendume sellele, et nad tunneksid ise huvi, kes me oleme ja mida me teeme.» Fookuse liige nentis, et iga äri või koguduse loomine on keeruline ja riskantne. «Kuid heade tiimikaaslastega, kellel on visioon, on see palju lihtsam,» ütles Shannon kindlalt.

Tema sõnul peavad eestlased end mittereligioosseks, kuid on sellegi poolest väga avatud religioonist rääkima ja see teeb kõik põnevamaks. «Me tahame, et inimesed mõistaksid Jeesus Kristust, mitte religiooni. Paljud eestlased on spirituaalsed, seega rääkimine nende vaimsetest tõekspidamistest pole midagi keerulist,» ütles Shannon ning lisas, et selle käigus leiab palju toredaid sõpru.

Eesmärk Eestis on aidata inimesi Jeesusele lähemale tuua ning vastata inimeste küsimustele. Informatsiooni koguduse tegevuste kohta saab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles