NO99 restoran kutsub lapsi kokakooli

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates homsest on iga kuu ühel laupäeval võimalik viia lapsed NO99 restorani, et peakoka Riho Heinmetsaga lõbusalt kokata.

«Esialgu on plaanis seda kord kuus teha. Alguses oli plaan teha kokakoolitus täiskasvanutele, aga siis mõtlesime, et palju huvitavam oleks seda lastele teha,» ütles NO99 restorani juhataja Harri Tiidus ning lisas, et nende kollektiivis on kõigil palju väikseid lapsi.

«Me tegime juba proovi. Tõime oma lapsed Riho juurde ja tema tegi nendega püreesuppi ja virsiku tarte’i. Te kuulsite õigesti- lapsed tegid kahekäigulise lõuna ja me sõime seda ning seekord me ei valetanud, kui ütlesime lastele: «tead, see oli jumalast hea,»» rääkis Tiidus esimesest katsetusest.

«Üks 8-aastane kutt ütles hiljem, et ta sai esimest korda aru, et toidutegemine võib olla sama lahe kui jalgpall. Mõned on hakanud rääkima, et tahavad suureks saades kokaks saada.»

Peakokk Riho Heinmets näitab kord kuus lastele, millest toitu tehakse. Eelmisel korral oli näiteks juttu sidrunheinast ja värvilistest porganditest. Seejärel hakatake koos kokkama. «Igaühel on oma kokamüts, oma lauake, oma noake, oma pliit, pott ja pann,» kirjeldas Tiidus.

Esimene kokakool toimub 13. septembril, pileti hinnaks on 17 eurot lapse kohta. Laps võiks olla vanuses 8-12. Kaasa tuleb võtta oma lõikelaud. Huvi korral tuleb saata kiri aadressile harri@no99.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles