Toaustest tehti noorteteemalised graffiti teosed

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Noortenädala raames värviti täna ja eile Rotermanni kvartalis kuus tavalist toaust pealtvaatajate silme eest graffititega kirjuks. Uudne ettevõtmine kannab nime «Uks Noorte Tulevikku» ja lõppeb reedel teoste müügiga avalikul oksjonil.

Projektjuhi Aune Marjapuu sõnul tuli idee tänu noortenädala programmi sloganile «Raamist, ruumist välja». Tallinna Noortevolikogu vanemkomisjon pani pead kokku ja leidis viisi, kuidas ideed rakendada. Jõuti selleni, et toodi kohapeale uksed, millest kunstnikud teevad spreivärvidega kunstiteosed. Graffiti idee saadi eelmise aasta samalaadse sündmuse «Supergraafika konkurss» põhjal ja seda propageeritakse meeleldi, kuna graffitikunst on legaalselt vähe arenev valdkond. Linnavõimud seda üldjuhul ei soosi. 

Kunstnikud on kokku tulnud kõikjalt Eestist, aga ka välismaalt. Projektijuhi sõnul on tegu inimesega, kes on hakanud ise graffitikunsti harrastama ja tahavad selles vallas edasi arendada. Iga uks on oma kunstniku looming, kuid kajastab ka ühte Tallinna noori otseselt puudutavat teemat. Omanäolised sisekujunduse esemed kõnelevad nii üksindusest, teatrist, muusikast kui ka isegi ühistranspordist. 

Selle nädala reedel, 12. septembril kell 17 müüakse uksed avalikul oksjonil maha. Iga ukse alghinnaks on 35 eurot ja soetada võib neid endale nii kunsti- kui ka tarbeesemeteks. 

Reedeni toimuvast Tallinna Noortenädalast oodatakse osavõtma kõiki. Kohapeal toimus täna vaba aja mess «No Vaata», lisaks oli võimalik osa saada kaasahaaravatest tantsuetendustest. Rahvas liikus uudishimulikult platsil ringi, näha oli palju noori nägusid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles