Missugune on liikluskorraldus kesklinnas SEB Tallinna maratoni ajal?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Tallinna maraton
SEB Tallinna maraton Foto: Viktor Burkivski

Pühapäeval, 14. septembril toimuv SEB Tallinna maraton toob pealinnas kaasa olulised liiklusmuudatused.

14. septembril on liiklus marsruudil Pärnu mnt – Viru ring – Narva mnt suletud ajavahemikus kell 00:30 – 16. Narva mnt-l on liinibussid suunatud linnast väljuvale sõidusuunale, mis on vastavalt ajutisele liikluskorraldusele kahesuunaline. Bussiliikluses on seisak 10 kilomeetri stardi ajal ehk kell 13:25 – 14:15.

SEB Tallinna Maratoni rada kulgeb trassil: Pärnu mnt (Draamateater) – Viru ring – Narva mnt – Pirita tee – Merivälja tee (maraton) – Merivälja tee kergliiklustee (maraton) – Pirita tee kergliiklustee – Nafta tn – Tuukri tn – Ahtri tn – Rannamäe tee – Pikk tn – Tolli tn – Laboratooriumi tee – Suurtüki tn – Tornide väljaku kergliiklustee – Schnelli pargi kergliiklustee – Toompuiestee – Kaarli pst – Vabaduse väljak (finiš).

Liiklus on Pirita tee, Merivälja tee ja Ranna tee linna suubuval sõidusuunal alates Ranna tee parkimistaskust kuni Narva maanteeni kella 7-16 ümber suunatud linnast väljuvale suunale.

Ahtri tänaval, Toompuiesteel ja Kaarli puiesteel kulgeb jooksurada 1-2 sõidureal vastavalt rajaskeemile. Nimetatud sõiduread on liikluseks suletud kell 5-18. Teised sõiduread on liikluseks avatud ja vastavalt tähistatud ning turvaliselt jooksurajast eraldatud. Kaarli puiestee kesklinnast väljuva suuna kaks sõidurada on liikluseks avatud ainult ühistranspordile, mis lubatakse läbi vastavalt reguleerijate poolsetele korraldustele.

Pirita tee äärne kergliiklustee (Promenaad), Nafta tn, Tuukri tn, Rannamäe tee, Pikk tn, Tolli tn, Laboratooriumi tee, Suurtüki tn ning Tornide väljaku ja Schnelli pargi kergliiklusteed on liikluseks suletud ajavahemikus kell 8-16. Teistel jooksuga piirnevatel teedel ja tänavatel toimub liikluskorraldus vastavalt kooskõlastatud liiklusskeemile.

Ka sel aastal on vanalinna sisse- ja väljasõiduks tagatud sõiduautodele läbipääs Nunne tänava kaudu. Jooksjate jaoks ehitatakse Nunne tänavale jooksusild, mille alt saavad sõiduautod liigelda vastavalt reguleerijate märguannetele. Silla alt pääsevad läbi sõidukid, mille kõrgus ei ületa 2 meetrit ja 60 sentimeetrit.

SEB Tallinna Maratoni korraldajad soovitavad kõigil, kel vähegi võimalik, kesklinnas pühapäeval liikuda jala või kasutada ühistransporti, mis on 13. ja 14. septembril stardinumbri ettenäitamisel tasuta. Meeles tuleb aga pidada, et 14. septembril ajavahemikus kell 7:40 – 16:00 on trammiliiklus peatatud kõikidel liinidel.

Ürituseaegset liiklust reguleerivad Meeskond Security OÜ reguleerijad. Jooksu julgestavad Põhja Politsei mootorrattapatrullid. Tavapärane liiklusskeem ajutiselt suletud teedel ja tänavatel taastatakse kohe pärast ürituse lõppu ja piirete koristamist.

Korraldajad paluvad liiklejatel, jalakäijatel ja jooksust osavõtjatel võistluspiirkonnas liigeldes varuda aega ja kannatust, loodavad kõigi heatahtlikule suhtumisele ning paluvad vabandust võimalike ebamugavuste pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles