Autovabal päeval toimub orienteerumisvõistlus ühistranspordiga

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Troll ja buss Tallinnas.
Troll ja buss Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Järgmisel pühapäeval, 21. septembril toimub autovaba päeva raames omanäoline orienteerumisvõistlus ühistranspordiga. 

Tegemist on meeleoluka koguperesündmusega, kuhu on oodatud kõik. Korraldajad kutsuvad osalema kasvõi kogu perega: vankrilapse, vanaema või ka autojuhist pereisaga oma kodulinna avastama. Kusjuures varasem orienteerumiskogemus ei ole vajalik. Võistluse start antakse Mustamäel, Männi pargis kell 12.00. 

Võisteldakse kuues eraldi arvestuses: meestearvestus, naistearvestus, lastearvestus (≤12a), seeniorarvestus (60+), perearvestus (1–2 täiskasvanut + lapsed) ja tiimiarvestus (2 võistlejat). Vahvate auhindadega rõõmustatakse nii parimaid võistlejaid kui ka hea loosiõnnega osalejaid!

Rocca al Mare keskus on pannud välja linnarattaid: naiste-, meeste- ja lasteratta ning lisaks kaks tõukeratast. Orienteerumisvõistluse hea toetaja Saku Õlletehas kustutab võistlejate janu juba kolmandat aastat, SEB Tallinna Maraton hoolitseb võistlejate sportliku vormi eest ning Tallink rõõmustab nii tiimi- kui perearvestuse võitjaid mõnusate kruiisidega. Naisvõistlejate ilu eest hoolitseb NIVEA. Premia pakub kõikidele osalejatele magusa jäätiseampsu ning orienteerumisvõistluse pikaajaline toetaja kino Artis kutsub kultuurset kinoelamust nautima. Mõned auhinnasponsorid on ka ühistranspordi valdkonnast: Driftband kingib meeste- ja naistearvestuse võitjatele uue nutika käepaela ning loosi teel saavad 3 võistlejat kuu aega Elroni sõidumõnusid nautida.

Võistlusel tuleb 2 tunni jooksul läbida võimalikult palju kontrollpunkte, liikudes vähemalt kolmel korral ühistranspordiga ning valideerides selleks tasuta Ühiskaarti, ISIC, ITIC vms Tallinna Transpordi piletisüsteemi kuuluvat kaarti. Võistluse eesmärgiks on julgustada inimesi külastama vabaajaüritusi nutikalt ühistranspordiga, säästes niiviisi aega, raha ja linnakeskkonda. Orienteerumisvõistlusega tutvustatakse ühistranspordi liinivõrku ja uuenenud võimalusi ühistranspordisõidu planeerimisel. Registreerumistelk avatakse samal päeval 10.00, mugavalt eelregistreeruda on võimalik ka veebis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles