Fotod ja video: politsei püüdis fooritulede eirajaid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilsel politseireidil pöörati tähelepanu kollase ja punase fooritule alt läbi lipsanud sõidukijuhtidele.

Kolme tunni jooksul tabati 26 fooritulede vastu patustanud sõidukijuhti. Ühe politseiniku sõnul on rikkujate levinumad vabandused arsti juurde kiirustamine või see, et fooris põlenud nende arvates vilkuv kollane tuli.

Justkui politseiniku jutu kinnituseks hakkabki esimene vahele jäänud juht vilkuvast kollasest rääkima. Kusjuures on tunda, et ta ka ise oma juttu ei usu. «No ma vähemalt proovisin,» annab ta lõpuks alla.

Kollase fooritule eiramise eest tehakse praegu 60 euro suurune trahv, punase tule alt läbi sõitmine läheb vahelejäämise korral maksma 80 eurot. Aga seadus võimaldab ka kuni 200 euro suuruse trahvi tegemist.

Politsei kontrollis eile autojuhte Linnu tee ja Mustamäe tee ristmikul ning hiljem Hipodroomi ristmikul (Endla-Paldiski mnt – Mustamäe tee). Kõik rikkumised puudutasid keelava fooritule eiramist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles