Fotod: sellised elumajad kerkivad Kalaranda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Novira Capital rajab Kalamaja mereäärsesse piirkonda uue elamukvartali, kuhu arhitektid Martin Aunin ja Marti Kahu on projekteerinud kokku neli 2-4-korruselist elumaja. Kalaranna Kodu terviklahenduse maht on 13 miljonit eurot.

Kalaranna Kodu ehitustööd on juba alanud ning uued majad saavad valmis 2015. aasta lõpus ja 2016. aasta alguses. Kõigil 27-140 ruutmeetri suurustel valgusküllastel korteritel on maast laeni aknad, enamikel rõdud ja terrassid ning tosin korterit saab ridaelamule omase privaatse sissepääsu.

Sisearhitekt Ivi-Els Schneider on Kalaranna kodu korteritele loonud kolm sisekujunduspaketti. Kõikidesse korteritesse paigaldatakse põrandaküte ning soojustagastusega sundventilatsioon. Korterite hinnad seal algavad 56 750 eurost.

Kalaranna kodu hooned asuvad Kalamaja üheks esindustänavaks kavandatud Vana-Kalamaja tänava ääres, lennusadama ja teiste muuseumide vahetus läheduses. Projekteerimisel oli arhitektide eesmärgiks luua väikesed äripindadega kortermajad, mis sulanduksid miljööväärtuslikku Kalamaja linnaruumi ning looks ümbruskonna teiste hoonetega ühe terviku.

Kalamajale omaselt tuleb neljale kortermajale oma kinnine autovaba sisehoov, kuhu rajatakse laste mänguväljak. Parkimine on tagatud hoonete all asuvas maa-aluses autoparklas, kust pääseb liftiga otse korterite korrustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles