Põhjarannikul vedelevad sajad surnud linnud

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Kõikjalt Põhja-Tallinna rannikult on tulnud teateid surnud kajakate kohta. Mis paarisaja linnu huku põhjustas, pole esialgu veel teada.

Tallinna Loomade Hoiupaiga töötajad kutsuti Muuga sadama territooriumile koristama surnud kajakaid, korjuseid oli seal lausa kümnete kaupa, vahendas Reporter.ee.

Keskkonnainspektsiooni nõunik Himot Maran rääkis, et inspektorid käisid läbi rannaala Muugalt Salmistuni ja leidsid sealt üle paarisaja surnud linnu. Inspektorid võtsid mõned korjused endaga kaasa ning viisid need laborisse uuringutele.

Marani sõnul peaks lindude surma põhjus selguma tuleval nädalal, kuid merereostus on tema kinnitusel juba praegu välistatud.

Kuna omavalitsused ei taha lindude ega metsloomade korjuste hävitamise eest maksta ning valdadega sõlmitud lepingutes otseselt korjuste koristamise kohustust pole, siis taolistele väljakutsetele Loomade Hoiupaik rohkem ei reageeri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles