Tallinn moodustab linnahalli renoveerimiseks ühisettevõtte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnahall.
Tallinna linnahall. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus võtab homsel istungil ilmselt vastu linnavolikogu otsuse eelnõu, mille järgi moodustab linn USA firmaga Tallinn Entertainment LLC ühisettevõtte ning seab selle kasuks 99 aastaks hoonestusõiguse linnahalli ja seda ümbritsevatele kinnistutele.

Linnavolikogu otsuse eelnõu järgi kuulub moodustatavast ühisettevõttest pool Tallinna linnale ning teine poolt firmale Tallinn Entertainment LLC.

Ühisettevõte ei maksa linnale esimese 15 aasta jooksul hoonestusõiguse tasu, pärast seda tasub aga ligikaudu 800 000 USA dollarit aastas. Linna sissemakse 50-protsendilise osaluse eest ühisettevõttes seisneb hoonestusõiguse tasust loobumises 15 aasta jooksul.

Hoonestusõiguse lepingus sätestatakse ka linnahalli kinnistute renoveerimise tähtajad.

Koos ühisettevõtte moodustamise ja hoonestusõiguse seadmisega sõlmib ühisettevõte Tallinn Entartainment LLC-ga renilepingu osale linnahalli ruumidele. Selle lepingu järgi hakkab Tallinn Entertainment LLC tasuma ühisettevõtele renti umbes 200 000 USA dollarit aastas.

7. mail 2009 panid Tallinna linn ja Tallinn Entertainment LLC paika põhitingimused, mille eesmärk on alustada linnahalli ja seda ümbritsevate kinnistute renoveerimist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles