Jaanus Samma avab isikunäituse ja pop-up poe «Kampsunipood Hair Sucks»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaanus Samma

Kultusdisainer Jaanus Samma avab tuleval nädalal Kunstihoone galeriis isikunäituse «Kampsunipood Hair Sucks». Näitus jääb avatuks 23. novembrini.

Näitus «Kampsunipood Hair Sucks» on pop-up pood, kus vaatamiseks, proovimiseks ja ostmiseks on väljas rikkalik kollektsioon kampsuneid, mille mustrina on kasutatud linnaruumist leitud kritseldusi ja graffiteid.

Tegemist on 2012. aastal alguse saanud piltmustriga kudumite seeriaga. Kampsunitesse kootud kujundid ja tekstid on pärit nii Tallinnast kui ka teistest Euroopa linnadest ning on ühel või teisel moel seotud seksuaalsuse või queer-teemadega. Kõik kampsunid on tähistatud mustri aluseks oleva kujutise asukohaga ja vahendavad seeläbi kunstniku subjektiivset linnaruumikogemust.

Näituse tutvustuses on öeldud, et tahtlikult hübriidne vorm ähmastab piire kujutava kunsti ja disaini vahel. Galeriides tavaliselt eksponeeritav elitaarne kunst on sedapuhku käepärane ja tarbitav. Pood näitusesaalis ei ole kriitika valitsevate tarbimisharjumuste pihta. Vastupidi, tarbimiskeskkond muudab galerii turvaliseks ja avardab seeläbi võimalikku külastajate ringi. Oluline on, et kampsunid jõuaksid galeriiseinte vahelt inimesteni, sest näitus jätkub kõigi nende seljas, kes soetavad endale kampsuni ja kannavad seda avalikus ruumis.

Näitusega käib kaasas kataloog/käsitöövihik, mille annab välja kirjastus Lugemik. Trükise esitlus toimub näituse avamisel.

Kudujad: Anu Schotter, Mare Tralla, Olja Shapovalova, Epp Hõrak, Kitti Einseln, Mari Prekup, Katarina Meister, Raune Kobin, Johanna Rõigas, Inga Prokotjeva, Kirke Kangro, Anna-Magdaleena Kangro, Maret Sirkel, Anu Mulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles