Galerii: peaminister näitas rahvale Stenbocki maja

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna said huvilised istuda ministritoolil ja tutvuda valitsuse tööruumidega - riigikantselei korraldas Stenbocki majas tänavused avatud uste päevad.


Keskpäevase ekskursiooni algust oodates oli valitsuse pressiruumi kogunenud ligi nelikümmend uudishimulikku. Publiku seas leidus nii pensionäre kui end oma vanemate vahel mugavalt sisse seadnud mudilasi. Kuigi toolide nappuses pakuti rahvale lahkelt ka valitsusliikmete istekohti, ei söandanud keegi end kohe nii auväärsele kohale sättida.

Riigivanemate saali juhitud rahvast tõttas tervitama giid – ei keegi muu kui peaminister Andrus Ansip isiklikult.Peaminister võttis giiditööd tõsiselt ja entusiastlikult, alustades juttu 18. sajandi lõpus rajatud maja ajaloost.

Istungite saali saabudes oli jää juba sulanud ja Ansipi pakkumist nõupidamiste laua taga istet võtta ei lasknud uudistajad endale üle korrata.

Peaminister lasi end giidirollist eksitada vaid korra, kui küsimuste voorus päris keegi ettevaatamatu külastaja naljatades, kas euro tulek on ikka kindel. Järgnes kohustuslik lüüriline kõrvalepõige peaministri töövõitudest ja majanduskriisi tagamaadest.
Kohaletulnuid see siiski ei heidutanud ja kella ühe paiku õue astudes peegeldus nende nägudelt rahulolu. Optimismi jagasid ka koos järeltulijatega valitsushoonet uudistama tulnud tallinlased Rene ja Kaidi Einberg. «Arvasin, et kestab kümme minutit, aga oli tund aega väga huvitavat juttu ,» kiitis Rene. Põnevaimaks muljeks oli tema sõnul aga peaministri toolil istuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles