Energia avastuskeskus näitab täheteaduse filmi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Energia avastuskeskus hakkab näitama oma esimest täheteaduse filmi, «Tähetolm ja Päikese pere», mis on loodud spetsiaalselt keskuse planetaariumile.

Energia avastuskeskuse juhataja Kertu Saksa sõnul sobib film kooliealistele lastele ja ka kogu perega vaatamiseks. Filmis räägitakse sellest, kuidas on Päike, tähed ja planeedid tekkinud ning kui pikk on nende elukaar. «Oleme filmi loonud kaasaegsete multi-meedia võimalustega, kasutades oma planetaariumitarkvara, programmide sisu ning sidunud selle tervikuks animatsiooni abil. Lisaks sellele, et film pakub hulga teadmisi täheteaduse vallas, on see ka lihtsalt väga ilus vaadata,» ütles Saks.

Põhjalikult renoveeritud ja uuenenud ekspositsiooniga Energia avastuskeskuses saab kosmost uudistada läbi kahe korruse kõrguvas täiskuppelplanetaariumis. 18 minutit kestvale eestikeelsele filmile on oma hääle andnud Mait Malmsten ning venekeelsele Eduard Toman.

«Mul on tohutult hea meel kuulda, et Energia avastuskeskus on astronoomiahariduse tõsiselt käsile võtnud. Tallinn on suur linn ja huviliste puudust karta ei ole. Olen tuttav Energia avastuskeskuse planetaariumiga. See on suurepärane ruum ja tahaksin loota, et peatselt saab see ka korraliku, kogu taevast katva projektsioonisüsteemi,» ütles täheteaduse filmi esilinastuse kommentaariks tunnustatud kosmoseuurija, astronoom ja teaduse populariseerija dr Jaak Jaaniste.

Keskus esitleb filmi 30. oktoobril kell 18. Alates 31. oktoobrist on film nii eesti kui vene keeles igapäevaselt keskuse programmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles