Tallinna Lastehaigla uus maja saab talveks katuse alla

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste Vaimse Tervise Keskus
Laste Vaimse Tervise Keskus Foto: Tiina Eier

Uus Tallinna Lastehaigla Laste Vaimse Tervise Keskus valmib järgmisel sügisel. 30. oktoobril toimub sarikapidu, kus tähistatakse hoone katuse alla saamist.

Laste Vaimse Tervise Keskuse projekti assistent Kristiina Niileri sõnul saavad vaimsete probleemidega lapsed paranemiseks kaasaegse ja toetava keskkonna: «Kindlasti tuleb ruumi juurde ning paranevad laste vabaaja veetmise võimalused. Tänase kuue ööpäevaringse statsionaarse koha asemele tuleb kakskümmend üks.»

Tallinnas puudub söömishäiretega laste osakond, täna on selline ainult Tartus. «Uues majas on meil 5 kohta söömishäiretega lastele ning nendega tegelev meeskond,» ütles Kristiina Niiler.

«Enne talve katuse alla saamine on Põhjamaa inimestele märk asjade õigest toimimisest ning annab kindlustunnet meile kõigile,» ütleb psühhiaatriateenistuse juhataja dr Anne Kleinberg, kes on Laste Vaimse Tervise Keskust pikisilmi oodanud ning selle nimel kümme aastat tööd teinud.

Tallinna Lastehaigla juhatuse esimees Katrin Luts ütleb, et õigeaegne sarikapidu annab lootust, et järgmise aasta sügiseks, saab valmis kogu ehitus tervikuna.

Laste Vaimse Tervise Keskust kaasfinantseerib Norra riik. Laste Vaimse Tervise Keskuse projekti kogumaksumus on 6 635 780€, sellest 3 540 250€ on Norra toetus ja 2 470 780 € lastehaigla omafinantseering.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles