Tänavatoit Tallinnas: kioskist Balti jaama kõrval saab frititud mereande

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frititud mereandide kiosk Balti jaamas.
Frititud mereandide kiosk Balti jaamas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Balti jaama kõrval asuvast kioskireast avastas kontrollkahvel Fish&chips kioski, kus pakutakse kõikvõimalikke frititud mereande kaheksajalast kuni räimeni.

Sada grammi friteeritud kalmaarirõngaid maksab 2.50 eurot, kliendi silme all tükeldatakse kalmaar parajateks portsudeks ning maitsel pole häda midagi: frititud on just parasjagu ning tainast pole küljes üleliia. Krevetidki (100 grammi maksab 3 eurot) on mõnusalt pehmed ja mahlakad, vaid kaheksajalapojad (100 grammi maksab 2.50 eurot) võinuks ehk fritüüris sutsu vähem aega veeta.

Nagu kioski nimigi ütleb, saab sõidusnäksiks haarata ka kala: 100 grammi frititud räime maksab 1.50 eurot, 100 grammi lõhet 3 eurot, valida saab aga ka heigi- ja tursafileed, pangassiust, tilaapiat jt. Valida on kolme erineva kastme vahel ning lisanditeks pakuvad kioski rõõmsameelsed noormehed nii klassikalisi friikartuleid kui ka lillkapsast ja kabatšokki.

Kioski plusspooleks on kindlasti ka kiirus ja ligipääsetavus – kiosk asub ühistranspordipeatustest paari sammu kaugusel, parklas jagub päevasel ajal kohti küllaga, järjekordi pole ning kiirtoit valmib mõne minutiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles