Vaata, kes saavad raha Tallinna teisest lisaeelarvest!

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma palgaga on kõige rohkem rahul lätlased. Ka eestlaste rahulolu on tõusuteel.
Oma palgaga on kõige rohkem rahul lätlased. Ka eestlaste rahulolu on tõusuteel. Foto: Marko Saarm

Linnavalitsus võttis vastu ja saatis volikogu menetlusse tänavuse teise lisaeelarve, mille suurus on 4,6 miljonit eurot ning koos sellega on tänavuse linnaeelarve kogumaht 528,8 miljonit eurot.

«Raha tuli juurde eeskätt tulumaksu laekumise kasvust, teiseks hakkasid ettevõtted töötajaid registreerima, kolmandaks elanike arvu kasv – tulusaajaid tuli üle 8000 juurde, samuti kasvasid keskmised palgad,» loetles linnapea Edgar Savisaar tänasel pressikonverentsil lisaeelarve rahaallikaid.

«Ma lisaksin siia juurde, et välisraha saime paremini kasutatud, sest riigis tekkis välisrahastus jääk ja Tallinn näitas oma võimekust tagada välisrahale omafinantseerimine. Seetõttu kasvasid muidugi ka meie tulud. Mitmed objektid, näiteks jäähall ehitati valmis kiiremini ja odavamalt kui plaanitud. Ja lõpuks ka see, et linna asutused teenisid tublisti omatulu. Selle arvelt saab aasta lõpus teha vajalike kulutusi,» lisas ta.

Suurima tüki, üle poole lisaeelarvest saab ühistransport. Liiniveole eraldatakse 1,7 miljonit eurot, ka Elronile makstakse tallinlaste tasuta rongisõidu juurde. Taristu rekonstrueerimiseks on lisaeelarves ette nähtud 0,8 miljonit eurot.

«Teine tähtis kulu on ühistupanga sihtasutuse käivitamine. Selleks eraldati lisaeelarvega 300 000 eurot. Punase tänava sotsiaalkeskuse väljaehitamiseks on ette nähtud 332 000 eurot. Palgatõusudeks läks 640 000 eurot, linnateatri uued noored näitlejad said palgatõusu. Veerise tänava peremajade ehituseks anti juurde üle 200 000 euro,» rääkis Savisaar.

Lisaeelarvest kaetakse ka toidupakkide kulu. «Toidupakke eraldas varem Euroopa Liit. Aga praegu on Euroopa Liit vana ja uue eelarve vahel ja selle tõttu on tekkinud teatud tõrked, nii et me hakkame ise nende toidupakkide eest maksma, vähemalt ajutiselt. Selleks oleme arvestanud 18 000 eurot,» ütles linnapea.

Jõuluvalgustus saab enam kui 100 000 eurot juurde. Raha leiti veel Vikerlase tänava jalgpalliväljaku jaoks ja Politseipargi renoveerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles