Tallinna linnavalitsus peab homse istungi Brüsselis

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rue de Luxembourg, kus asub ka Tallinna esindus Euroopa Liidus.
Rue de Luxembourg, kus asub ka Tallinna esindus Euroopa Liidus. Foto: Google StreetView

Tallinna linnavalitsus sõidab kolmapäevaks Brüsselisse, kus peetava istungiga tähistatakse 15 aasta möödumist Tallinna sealse esinduse rajamisest ning arutatakse taotluse esitamist rohelise pealinna tiitli saamiseks.

«Üks põhjus on see, et Tallina esinduse Euroopa Liidus rajamisest täitub 15 aastat. Ja siis on päevakorras veel sellised punktid nagu Euroopa rohelise pealinna tiitlile kandideerimise ettevalmistused ja taotluse koostamine. See on üks põhilisi asju, sest järgmisel aastal tuleb taotlus ära esitada,» rääkis abilinnapea Arvo Sarapuu.

Ta lisas, et Tallinna väljavaated tiitli saamiseks on üsna head. «Seda eelkõige tänu tasuta ühistranspordile, aga muuseas ka tänu äsja tegevust alustanud elektritaksodele ja Pääsküla raba kaitse alla võtmisele.»

Euroopa roheline pealinn 2015. aastal on Bristol Inglismaal, 2016. aastal on Sloveenia pealinn Ljubljana. «2017. aasta kandidaati ma praegu ei tea, aga 2018. aastal võiks roheline pealinn olla Tallinn. Aga selleks tuleb juba järgmisel aastal taotlus esitada ja 2018. aasta roheline pealinn selgub 2016. aasta kevadsuvel,» rääkis Sarapuu.

Rohelise pealinna kandidaate hinnatakse 12 valdkonnas ning Sarapuu sõnul vaatab selleks kokku tulev ekspertkomisjon kandidaatlinna tegevust viimase viie kuni kümne aasta jooksul.

Väljasõiduistungi päevakorras on ka punkt, mis räägib kergliiklusteede arendamisest aastatel 2015-2020, samuti lähiaastate tänavavalgustuse arengukava ja lõpetuseks informatsioon tasuta ühistranspordi arengutest.

Istung toimub Sarapuu sõnul Tallinna Brüsseli esinduse ruumides. «Kohtume ühe jalgrattalaenutusfirma omanikuga ning sõidame ka jalgratastel Brüsselis ringi. Siis käime Euroopa Parlamendis, kus meie asju korraldab Yana Toom. Ja loodetavasti võtab meie istungist osa ka Brüsseli linnapea, aga selle kohta ma praegu täpsemalt ei tea,» ütles abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles