Tallinn hakkab räämas parke korrastama

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare park
Tammsaare park Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Vastvalminud Tallinna parkide rekonstrueerimise kava näeb ette rohevõrgustiku loomist. Põhja-Tallinnasse rajatakse Kase park, Tammsaare ning Politseiaia pargid rekonstrueeritakse

«Kuna Tallinna linn soovib kandideerida 2018. aasta  Euroopa roheliseks pealinnaks, on selle tiitli väärikaks kandmiseks vajalik parendada linna elukeskkonda ning pöörata tähelepanu haljastusele,» ütles Klandorf.

Järgmise viie aasta jooksul näeb kava ette Politseiaia pargi rekonstrueerimist, sest kõrvalolev park peab linnaisade hinnangul olema vääriline kaaslane kõrvalasetseva Hiltoni luksushotelli ja meelelahutuskompleksiga.

Kavandavate tööde käigus saab uue ilme ka Tammsaare park, mis on Tallinna üks esindusparke. Korrastada plaanitakse Tammsaare pargi lähedal asetsev suure ajaloolis-kultuurilise väärtusega Teatri pargi haljastus. Põhja-Tallinnasse rajatakse Kase park.

Rekonstrueerimiskava eesmärgiks on linna rohevõrgustiku loomine, mis annab linlastele võimaluse sportida ja lõõgastuda tagades samas looma- ja taimeliikidele mitmekesise elukeskkonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles