Mustamäe polikliinik läbib põhjaliku noorenduskuuri

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe polikliinik.
Mustamäe polikliinik. Foto: Õhtuleht

Tallinna linnavalitsus kavatseb rahastada AS Lääne-Tallinna Keskhaigla aktsiakapitali suurendamise kaudu Mustamäe Polikliiniku hoone renoveerimistöid.

Linnavalitsuse korraldusega otsustati suurendada AS Lääne-Tallinna Keskhaigla aktsiakapitali 100 000 euro võrra, seeläbi suureneb aktsiakapital 16 865 000 euroni, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

AS Lääne-Tallinna Keskhaigla on seadnud eesmärgiks tagada eriarstide vastuvõtud põhierialadel ja patsientide uuringud elukohajärgses polikliinikus. «Seega on selge vajadus tervisekeskuse rajamiseks umbes 66 000 elanikuga Mustamäe linnaossa,» ütles abilinnapea Merike Martinson.

Tervisekeskus luuakse aktsiaseltsi struktuuris oleva Mustamäe polikliiniku hoone (Ehitajate tee 27) ümberehituse teel. Hoone rekonstrueerimise käigus kaasajastatakse kommunikatsioonisüsteem, rajatakse kõigile tänapäeva nõuetele vastav ventilatsioonisüsteem, soojustatakse hoone koos avatäidete vahetamisega ning luuakse nõuetelevastavad tingimused liikumispuudega patsientide teenindamiseks.

Hoonesse on kavandatud ambulatoorne tegevus järgmistel erialadel: psühhiaatrid, psühholoogid, töötervishoiuarst, taastusraviarstid, massöörid, logopeedid, füsioterapeudid koos ravivõimlemisega nii saalis kui basseinis ning ruumid aparaatsele füsiaatriale. Samuti jätkavad vastuvõtte silma-, kopsu- ja närviarstid, reumatoloogid, gastroenteroloogid koos endoskoopiliste uuringutega. Planeeritud on tegevus nii ortopeedile, vasoloogile, uroloogile, kõrva-nina-kurguarstile, dermatoloogile, kardioloogile koos funktsionaaldiagnostikaga ning samuti naistearstidele. Iseseisvaid vastuvõtte hakkavad tegema ämmaemandad. Laboriteenused, koos radioloogiliste teenustega sh piltdiagnostika ja sonograafia, on samuti uues tervisekeskuses kättesaadavad.

Rekonstrueeritavasse tervisekeskusesse on planeeritud ruumid praegu seal töötavale 24-le perearstile ja kolmele lisanduvale perearstile. Hoones jätkavad tööd apteek, ravikosmeetikud, ravipediküür ja teised tervishoiuga seotud teenusepakkujad.

Kokku on hoones renoveeritavat pinda ca 6000 ruutmeetrit, rekonstrueerimistööde maksumuseks hinnatakse ca 4,8 miljonit eurot. Rekonstrueerimistööde projekti koostab SWECO Projekt AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles