Veits gei nagu pole vä?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Statistika kohaselt on iga kümnes mees gei. Nii et selles sinu jalgpallimeeskonnas on vähemalt üks gei. Koos varumeestega isegi kaks,» teatab peategelane oma homofoobist jõrmile poolvennale kolmapäeval kinos Artis esilinastunud linaloos «Roosa kampsun».

Tegemist on koomilise lühilooga eelarvamustest ja nendest vabanemisest, kus oma rolli teeb ka kolme nööbiga «veits gei nagu pole vä» roosa kardigan. «See pole aga mingi selline ha-ha komöödia. Pigem selline nukra alatooniga,» iseloomustab peaosatäitja Hendrik Kalmet.

Lisaks Henrik Kalmetile teevad filmis kaasa Tõnis Niinemets, Jüri Nael, Sten Karpov, Indrek Ojari, Katariina Tamm, Kristo Viiding, Roland Laos ja Ivo Reinok. Filmi režissöör on noor andekas auhinnatud  lavastaja Moonika Siimets, stsenaristid Andris Feldmanis ja Livia Ulman, produtsent Riina Sildos.  Filmi valmimist toetasid Avatud Eesti Fond, ETV2 ja Eesti Kultuurkapital.

Boonusena näevad kinokülastajad seansil veel üht režissööri Moonika Siimetsa lühimängufilmi, mullu valminud muusikalist tragikomöödiat «Viimane Romeo» .

Vaata videointervjuud režissöör Moonika Siimetsa ning peaosatäitja Hendrik Kalmetiga!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles