Sotsid: Tallinna eelarve võib olla õigustühine

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu
Tallinna linnavolikogu Foto: Peeter Langovits

Kuna linnavõim rikkus täna öösel Tallinna eelarve lugemisel volikogu töökorda, lahkusid opositsioonisaadikud protesti märgiks istungilt ja kaaluvad õiguskantsleri poole pöördumist.

«Opositsioonisaadikud keeldusid linnaeelarve menetlusega edasi minemast, kui linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ei nõustunud vastama Jaak Juske küsimusele, millistele õiguslikele alustele tugineb tema otsus hääletada sotsiaaldemokraatide muudatusettepanekuid ühtse paketina,» selgitas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Anto Liivat.

Pikaaegse Tallinna linnavolikogu liikme Jaak Juske sõnul pole tema taolist asja volikogus veel näinud. «Selline käitumine volikogu esimehe poolt oli ennekuulmatu. Seetõttu käitus ka opositsioon sügavalt erandlikult ning lahkus istungilt,» lisas Juske.

Anto Liivati hinnangul on eelarve õigustühine, sest menetlemisel rikuti tõsiselt protseduurireegleid. «Kaalume pöördumist õiguskantsleri poole hinnangu saamiseks,» rõhutas Anto Liivat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles