Praktiline õpetus: kuidas täiskasvanuna ujuma õppida?

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinncity käis uurimas, milliste nippidega õpetatakse täiskasvanuid ujuma. Vaata videot!

Tänavu on Eestis registreeritud juba 68 ujumissurma, mis on vaatamata jõulistele kampaaniatele suurem kui kahel eelneval aastal. Sageli on ujumissurmade põhjuseks alkoholi liigtarvitamine, kuid olulist rolli mängib ka oma võimete ülehindamine ning ujumisoskus tervikuna.

Revali-Sport spordiklubi ujumistreener Martin Silleri sõnul alustatakse ujumisõpet kehaasendi ja jalgade liikumise õppimisest. «Kõige raskemaks kujuneb esialgu veepeal püsimine, stabiilsus ja kehaasend. Kui need esimesed asjad oleme selgeks saanud, siis saame edasi minna juba raskemate asjadega,» leiab Siller. «Esimese harjutusena õpime vees libisemist ja jalgade tööd. Oluline on jälgida oma kehahoiakut.»

Täiskasvanuna ujuma õppinud Triin Taburi sõnul läks tema kursustele nõnda, et ta ei osanud alguses karvavõrdki ujuda. «Ujuma õppimine täiskasvanuna on ilmselt keerulisem, kui teha seda lapsena. Lastel tuleb ujumine välja loomulikumalt, täiskasvanu mõtleb rohkem üle,» leidis Tabur. «Ujuma õppimine ise-enesest ei olnud võib-olla kõige raskem, kõige raskem oli kasvatada kopsumahtu.»

Ujumiskursusi korraldavad Tallinnas spordiklubi Reval-Sport, MyFitness, KalevSpa, Arctic Sport Club ning mitmed teised spordiklubid. Hinnad jäävad suurusjärku 70-145 eurot, olenevalt kursuse pikkusest ja ülesehitusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles