Savisaar käis lasteaias põnnidele muinasjuttu lugemas

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea luges Lepistiku lasteaia Pääsukeste rühma mudilastele ette jutu oma uuest muinasjuturaamatust «Jõuluime».
Linnapea luges Lepistiku lasteaia Pääsukeste rühma mudilastele ette jutu oma uuest muinasjuturaamatust «Jõuluime». Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Tallinna linnapea Edgar Savisaar külastas täna Lepistiku lasteaeda, kus vestles õpetajate ja lastega ning kinkis lasteaiale kaks raamatut «Jõuluime».

Linnapea sõnul soovis ta isiklikult veenduda, millistes tingimustes veedavad lapsed oma päeva lasteaias, kui rühmaruumiks on moodulrajatis, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. «Seda, et lastel on moodullasteaias soe, valge ja palju ruumi näitab seda, et moodulehitistega lasteaiakohtade vähendamine on olnud õige tee. Juba järgmisel aastal tagab Tallinna linn lasteaiakoha munitsipaallasteaias kõigile järjekorras olevatele lastele, seda nii aia- kui ka sõimerühmades,» märkis Savisaar.

Linnapea sõnul on tuleva aasta prioriteet kaotada lasteaedade järjekorrad ja tagada igale lapsele munitsipaallasteaiakoht. «Järgmisel aastal valmib renoveeritav Tallinna 26. lasteaed, kuhu muuhulgas ehitatakse ka ruumid kahe uue rühma jaoks. Uue lasteaia tarbeks renoveeritakse Koidula tänav 23 asuv hoone 120 kohaga. Nõmmel on aga kavas renoveerida aadressil Pihlaka tänav 10 olev hoone, ühtlasi renoveeritakse  Järveotsa tee 33 maja Haabersti linnaosas,» täpsustas linnapea.

Kokku tuleb 2015. aastal Tallinnas juurde 601 lasteaiakohta 33 rühmas. Selle aasta oktoobri seisuga on Tallinnas lasteaiajärjekorras 5100 last, kellest 5000 vajab kohta 2015. aasta septembris. 4500 neist saavad koha kooliminevate laste arvelt, teiste tarvis loob linn täiendavad lasteaiakohad, seda ka Kesklinna ja Nõmme piirkonnas, kus on kohtade puudus kõige suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles