Pure Mind

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pure Mind
Pure Mind Foto: Kultuurikava.ee

PURE MIND



Kõik on võimalik.



Alvar Loog (Sirp): Renate Keerdi „PURE MIND”, kompromissitu take no prisoners tüüpi kunstiteos, mis tulistab salve publikusse pidemeni tühjaks. Keerdi mänguliselt provokatiivne lavastus hülgab suurema osa teatriga seonduvatest konventsionaalsetest tähendusloome mehhanismidest ja laiatarbe tähendussisudest ning – mis on eriti tänu- ja tähelepanuväärne – kaotab vähimagi sideme kirjanduse ning kirjanduslikkusega, mis on olnud sajandeid traditsiooniliselt igasuguse teatriteo ainumõeldavaks vundamendiks. Selline lavastus kaunistaks ja rikastaks iga teatri- ning (miks mitte ka) rokifestivali.



Mele Pesti (Eesti Päevaleht): „PURE MIND” veeretas lavale puhta mängu, sukeldus häbitult värvilisse alateadvusse ja lubas vaatajal enda omas sobrada, ei kartnud sensuaalsustki. Seksistlik vahemärkus: kui Eesti teatri refrääni kuulub ohtralt üheülbalisi objektistatud naiste rolle, siis siin olid ilusad noored mehed naistega võrdselt vabaks lastud.



Autor, lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja


RENATE KEERD



Esitab Kompanii Nii koosseisus


LIISA TETSMANN


TAAVI REI


MAARJA ROOLAHT


GERDA–ANETTE ALLIKAS


IMRE ÕUNAPUU (Rakvere Teater)



Kostüümide õmblemine


EPP PEEDUMÄE ja


Salong Manna Couture


Plakat VALTER JAKOVSKI




Kestus: 1h ja 40 minutit




Renate Keerd on vabakutseline koreograaf ja lavastaja, kes on oma lavastusi esitanud paljudel teatri- ja tantsufestivalidel Euroopas, Skandinaavias, Aasias ja Baltimaades. Aastatel 2003 ja 2008 on Renate pälvinud Eesti sõltumatu tantsuauhinna Philip Morris Eesti kui Aasta Läbilööja ja Aasta Tegija. 2006. aastal asutas Dreek Stuudio ja 2012. aastal oma füüsilise teatri trupi Kompanii Nii.



Kompanii Nii on füüsilise teatri trupp, millel on oma kindel põhituumik, kuid millele etenduseti võivad lisanduda ka külalisesitajad. Trupi kunstiline juht ja lavastaja on Renate Keerd, koosseisulised liikmed on Liisa Tetsmann, Taavi Rei, Maarja Roolaht ja Gerda-Anette Allikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles