Riigikogu otsustab Ülemiste järve kallasraja avamise

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste järv.
Ülemiste järv. Foto: Uwe Gnadenteich

Täna andis keskkonnakomisjoni liige Tõnis Kõiv (Ref) riigikogule üle seaduseelnõu, mis võimaldaks rajada Ülemiste järve kaldale promenaadi.

«Juba ammu ei asu Ülemiste järv enam linna servas, vaid inimasustus on järve lõunakaldal juba tuhandetes loendatav. On aeg muuta mõtteviisi ja asuda Ülemiste järve kaitsma selle ümber elavate inimeste abil, mitte nende eest,» ütles riigikogu liige.

MTÜ Peetri Selts algatus, Ülemiste järve lõunakaldal asuva tee kasutuselevõtmine promenaadina kasvataks Kõivu sõnul märkimisväärselt elanike elukvaliteeti. Ideed toetab ka Rae vallavolikogu.

«Palju on tulnud tegeleda eksiarvamustest tulenevate vastuväidetega. Seadusemuudatus ei luba ei vee sisse ega talvisel ajal vee peale minna, vaid lubatud saab olema kaldal liikumine, tervisespordi tegemine, jalutamine ja jalgrattaga sõitmine,» selgitas Kõiv.

«Arutelul keskkonnakomisjonis jõudsime koos AS-iga Tallinna Vesi üksmeelele, et praegusteks suurteks riskideks on järvest üle lendavad lennukid, mööda sõitvad autod ning pahatahtliku ründe oht kanali suublas. Inimeste liikumine järve lõunakaldal aga erinevatel hinnangutel endast riski ei kujuta ning ja seega saab järve lõunakaldale promenaadi rajada,» kinnitas Kõiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles