Tallinna linnavalitsus tegi aastast kokkuvõtte

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavalitsus pidas täna traditsiooniliselt aasta viimase istungi raekojas tavapärasest pidulikumas õhkkonnas.

Istungile järgnenud pressikonverentsil andsid linnavalitsuse liikmed ülevaate aasta jooksul tehtust. «Selle, mida tänavu eesmärgiks seadsime ja teha püüdsime, oleme suutnud enam-vähem ära teha,» ütles linnapea Edgar Savisaar. «Mustpeade maja on hakanud muutuma ülelinnaliseks kultuurikeskuseks,  valmis Tondiraba jäähall ja asutasime Tallinna Spordikooli, tõstsime lasteaiaõpetajate palka 12 protsendi võrra, võtsime jäätmemajanduse linna kontrolli alla, rajasime arstide ja õdede maja, rajasime vaesemate elujärje parandamiseks linnapoe, oleme lõpusirgel ettevalmistustega ühistupanga asutamiseks, peagi hakkavad linnas renoveeritud rööbasteedel sõitma uued trammid, võitsime kohtus riiki vaidluses erakoolide rahastamise üle,» loetles linnapea. Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul remonditi aasta jooksul 19 suuremat ja 21 väiksemat teeobjekti, sealhulgas tehti koostöös erasektoriga algust Haabersti ristmiku rekonstrueerimisega, uue trammitee ehitusega kaasnevalt renoveeriti Pärnu maantee lõik Vabaduse väljakust viaduktini, alustati Kalaranna tänava rajamist ning suuremahulisi töid Suur-Sõjamäe tänaval, tehti korda suur hulk kvartalisiseseid teid, Politseiaia pargis võeti ette kevadel lõpule viidavad mahukad rekonstrueerimistööd. 

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul võimaldab linnapoe asutamine ja käivitamine vaeste elujärge parandada ja ka rahalises kitsikuses peredel söönuks saada. «LiPo on vaieldamatult linna kõige paremate hindadega pood, poeketid on hakanud LiPo hindadega võistlema. Seega mõjutab LiPo toidukaupade hinnataset, aitab hinnad kontrolli all hoida ja teeb seeläbi kõigi linlaste elu soodsamaks,» rääkis Sarapuu.

Abilinnapea Merike Martinson tõi olulise saavutusena välja tulemusliku võitluse liberaalse alkoholipoliitika vastu. «Lõpuks ometi on ka riiklikul tasemel kuuldavaks võetud kriitiline olukord alkoholitarbimisel noorte seas,» tõdes Martinson. «Alkoholi kättesaadavuse raskendamiseks oleme otsustanud alkoholimüügikohtade arvu piirata ja kauplemistingimusi karmistada, ühtlasi oleme otsustanud, et alates 8. märtsist Tallinna kauplustes pühapäeviti alkoholi ei müüda.»

Lõppeva aasta teisteks saavutusteks tervishoiuvaldkonnas on Laste Vaimse Tervise Keskuse rajamise algus peale 12 aasta pikkust selle eest seismist.

Abilinnapea Eha Võrk tõstis lisaks arstidele ja õdedele kodu rajamisele esile lastekodulastele peremajade rajamise, korteriühistute mitmekülgse toetamise erinevate projektide raames ning munitsipaalkorterite programmi jätkamise – aasta jooksul anti üürile 150 korterit ja pikendati rohkem kui 900 üürilepingut.

Abilinnapea Taavi Aas tõstis esile trammiteede rekonstrueerimise ning uute trammide soetamise. «Viimaste aastate jooksul on linna ühistranspordiettevõte soetanud ka hulgaliselt uusi busse,“ ütles Aas. „Ühistranspordi propageerimisel ja arendamisel, samuti teedevõrgu arendamisel on tehtud viimastel aastatel väga palju. Kuigi registreeritud autode hulk  on Tallinnas ja Harjumaal kasvanud 40 protsenti,» on kesklinna liikluskoormus hoopis vähenenud,» lausus Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles