Kristiines remonditakse tänavu kvartalisiseseid teid ja parendatakse sotsiaalvaldkonda

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine
Kristiine Foto: SCANPIX

Kristiine linnaosas pööratakse tänavu tähelepanu sotsiaalvaldkonna parendamisele ja teede remondile.

Kristiine linnaosa suuremad investeeringud on seotud kvartalisiseste teede remondiga. 2015. aastal teostatakse töid Endla ja Paldiski maantee vahelisel alal. Remont saab tehtud Kibuvitsa, Kannikese, Kullerkupu ja Mooni tänaval.

Tänavu jätkuvad ka tööd kõrgepingeliinide maa-alla viimiseks ning uuel aastal toimub esimeste kõrgepingemastide demonteerimine. Tervishoiuvaldkonnas on suurimad investeeringud seotud Retke tee 1 asuva Tallinna Kiirabijaama laiendamisega.

Kristiine linaosasse rajatakse üks täiendav uus koerte jalutusväljak ja sisehoovidesse lisatakse täiendavaid välitrenažööre.

Vaba aeg

Aasta esimestel kuudel toimuvatest üritustest on olulised vastlapäeva ning vabariigi aastapäeva tähistamine. Eelmise aasta sügisel alustas linnaosavalitsus tantsuõhtute korraldamist väärikas eas linnaosa elanikele. Tantsuõhtud osutusid väga populaarseteks, nendega ja need jätkuvad 29.jaanuarist.

Linnaosavanema Andrei Novikovi sõnul on linnaosa visiitkaardiks kujunenud suvekontserdid ja lastehommikud, mis jätkuvad kindlasti ka 2015. aastal.  «Jätkame ka sellel suvel Löwenruh pargis pargikontsertide ja lastehommikute korraldamist.  Suurematest ja populaarsematest üritustest toimuvad ka laadad, Kuninganna Kristina päevatähistamine ning jõulukadrilli Tondi Maneežis,» ütles linnaosavanem.

Sotsiaalvaldkond

Sotsiaalvaldkonnas on prioriteediks piirkondlike teenuste arendamine Kristiine Sotsiaalmajas. Linnaosavalitsus jätkab ka toimetulekuraskustes perede toetamist toetuste maksmise ja teenuste osutamisega.

Lisaks koduhoolduse korraldamisele ja sooja toidu kojuviimisele käivitus eelmisel aastal uue teenusena Kristiine linnaosas eakate päevahoid. Kuna teenus on end õigustanud, siis jätkatakse sellega suuremas mahus ka 2015. aastal. Nimetatud teenuste osutamine ennetab inimeste paigutamist hooldekodusse.

Linnaosavalitsus keskendub tänavu puuetega inimestele ja omaste hooldajatele. Linnaosas alustatakse ka uue sotsiaalteenusega - toimetulekuoskuste õpetamisega töövõimelises eas puuetega inimestele. Puuetega inimeste lähedaste hoolduskoormuse vähendamiseks pakutakse Kristiines sellel aastal päevategevusi, võimaldatakse hooldajatele puhkust ja aidatakse neid hoolduskulude tasumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles