Oleviste kogudus viis arve Swedbankist ära

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleviste kirik
Oleviste kirik Foto: Kultuurikava.ee

«Tahtsime selle sammuga pangale märku anda, et Aadu Luukase sihtasutuse poolt määratud 2014 aasta missioonipreemiaga seotud annetuse tagasivõtmine ja selgitused ei olnud meie meelest pangale sobiv,» teatas Oleviste koguduse vanempastor Siim Teekel.

«Tegime seda lugupidamisest meie keskelt lahkunud suurärimees Aadu Luukase, tema perekonna ja Aadu Luukase sihtasutuse vastu,» rääkis Teekel.

Kuuldavasti on teisedki kirikud sama sammu kaalunud. «Küsimusele, kas on ka teisi lahkujaid vastan nii, et mulle teada olevalt on mõned juriidilised isikud ja eraisikud pangast lahkunud, mõned lahkumas, kuid eks igaüks kosta ikka enda eest,» märkis Teekel.

«Swedbankile soovime Jumala õnnistust, kõike head ja usun, et see pank on olnud pajudele heaks partneriks ja jääb selleks ka edaspidi,» ütles Teekel.

Tänavuse Aadu Luukase 32 000-eurose missioonipreemia pälvis aktiivselt kooseluseaduse vastast kihutustööd teinud Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks. Seepeale otsustas Swedbank Aadu Luukase fondile tehtud annetuse tagasi küsida ning kinnitas, et kannab raha teistele nominentidele otse ise. Luukase fondile tegi seepeale 5000 euro suuruse annetuse hoopis Bigbank.

 

Aadu Luukase missioonipreemiat on välja antud aastast 2007, mil selle pälvis Tallinna Lastehaigla toetusfond. Aastal 2008 pälvis missioonipreemia ajaloolane ja kunstiakadeemia professor David Vseviov, aastal 2009 Tallinna Vanalinna hariduskolleegiumi asutaja ja juht Kersti Nigesen ning SA Metsaülikool, aastal 2010 liikumispuudega laste toetusfond ja Eesti Võrkpalli Liit, aastal 2011 TÜ professor Marju Lauristin ja vaimulik Toomas Paul, aastal 2012 TÜ Narva kolledži direktor Katri Raik ja läinud aastal MTÜ Eesti Meestelaulu Selts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles