Mupo: Savisaar-Toomasti maja ei lammutatudki

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametnike hinnangul Olevi 24 asunud elamut ei lammutatud, vaid vanad kandekonstruktsioonid asendati lihtsalt uutega.
Ametnike hinnangul Olevi 24 asunud elamut ei lammutatud, vaid vanad kandekonstruktsioonid asendati lihtsalt uutega. Foto: Peeter Langovits

Munitsipaalpolitsei hinnangul ei ole Nõmmel, Olevi 24 kinnistul toimuvate tööde käigus ehitusalaste õigusaktide vastu eksitud.


Möödunud nädalal selgus, et Olevi tänaval on rekonstrueerimistööde käigus täielikult maha lammutatud Vilja Savisaar-Toomastile kuuluv elamu. Ehitustöödeks oli väljastatud küll ehitusluba, kuid mitte miljööalal asuva maja lammutusluba.

Linnaplaneerimise ameti ehituskontrolli osakonna juhataja Elvis Tõnnisoni sõnul tegeleb Olevi 24 maja ehitustegevuse seaduslikkuse kontrollimisega munitsipaalpolitsei. «Ma tean, et seal käis kohal nende töötaja, kes tegeleb ehitustegevuse seaduses sätestatud väärteokoosseisude menetlemisega, linnaplaneerimisametil ei ole enam pädevust väärtegusid menetleda,» ütles Tõnnison.

Munitsipaalpolitsei hinnangul ei ole Savisaar-Toomasti majaehituse käigus seadust rikutud. «Nõmmel aadressil Olevi 24 asuva elamu rekonstrueerimise käigus selgus, et kandekonstruktsioonid olid oluliselt kandevõime kaotanud ja puudus ka osaliselt alusvundament, mis muutis konstruktsioonid eluohtlikuks. Munitsipaalpolitsei ameti ehitusjärelvalve spetsialist tuvastas kontrollimise käigus, et puudub väärteokoosseis ning menetlust ei alustata. Olevi 24 krundil taastatakse ehitis esialgsel kujul ja ehitusloaga ettenähtud korras,» teatas mupo pressiesindaja Monika Lestberg.

Küsimusele lammutusloa vajalikkuse kohta vastas munitsipaalpolitsei esindaja: «Konkreetsel juhul ei olnud tegemist maja lammutamisega, vaid rekonstrueerimise käigus välja tulnud amortiseerunud kandekonstruktsioonide eemaldamisega.
Omanikule on väljastatud ehitusluba elamu laiendamiseks, mille käigus on lubatud olemasoleva osa rekonstrueerimine. Tööde käigus selgus, et puitkonstruktsioonid olid oluliselt amortiseerunud ehk pehastunud ning osaliselt puudus ka vundament.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles