Tallinn kehtestab muusikakoolide ühishoone detailplaneeringu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu mnt 59
Pärnu mnt 59 Foto: Google StreetView

Tallinna linnavolikogu kehtestab täna Pärnu mnt 59 kinnistu detailplaneeringu, mis näeb ette krundile Tallinna muusikakoolidele ühise hoone ehitamise.

Detailplaneering määrab ehitusõiguse Liivalaia tn 2/Pärnu mnt 57 kinnistul asuva koolihoone laiendamiseks ning Pärnu mnt 59 krundile kuni neljast hoonest koosneva ja kuni kuue maapealse ja ühe maa-aluse korrusega õppekompleksi ehitamiseks.

Haridus- ja teadusministeerium soovib sinna rajada Tallinna Muusikakeskkoolile, G. Otsa nimelisele Tallinna Muusikakoolile ja Tallinna Balletikoolile ühise õppehoone. Koolide praegused hooned on halvas seisukorras ja ei vasta muusika- ja tantsuõpetamise vajadustele.

Uus õppehoone loob ühiste kontserdi- ja harjutussaalide ning raamatukogu kaudu koolide vahele tugeva sünergia ning võimaldab otstarbekamalt kasutada nii inim- kui materiaalseid ressursse, öeldakse eelnõu seletuskirjas. Kooli asukoht Muusika- ja Teatriakadeemia läheduses on hädavajalik Tallinna Muusikakeskkooli ja G. Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli õppetöö paremaks organiseerimiseks. Kaugel ei asu ka Rahvusooper Estonia, kus toimub Tallinna Balletikooli õppepraktika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles