Lasnamäel liidetakse kaks gümnaasiumi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paekaare gümnaasium.
Paekaare gümnaasium. Foto: Google StreetView

Linnavolikogu otsustas lõpetada Tallinna Paekaare gümnaasiumi tegevuse,  liites selle 1. septembriks Lasnamäe gümnaasiumiga.

«Õpikeskkond on kvaliteetse hariduse andmiseks väga tähtis,» tõi abilinnapea Mihhail Kõlvart esile koolide liitmise ühe põhjuse. Paekaare gümnaasiumi hoone on renoveerimata ning õpikeskkond ei vasta riikliku õppekava täitmise nõuetele. Aastatel 2011–2014 vähenes seal õpilaste arv kolmandiku võrra ja on praeguseks 279, kusjuures hoone on projekteeritud 860 õpilasele. Lasnamäe gümnaasiumist lahutab seda kooli linnulennult pool kilomeetrit.

Lasnamäe gümnaasiumis aadressil Pae tn 59 õpib sel õppeaastal 805 õpilast. Koolihoone renoveerimise järel on mahutavus 1200 õpilast. Kahe lähestikku asetseva kooli liitmisel hakkab õppetöö toimuma ühes hoones. Haridusameti ettepanek on Paekaare koolihoone lammutada, kinnistul asuv kooli spordiväljak anda aga üle Lasnamäe linnaosale avalikuks kasutamiseks.

Kahe kooli ümberkorraldamisel on Kõlvarti sõnul arvestatud ka lapsevanemate eelistusi.  2014/2015. õppeaastaks laekus elukohajärgse kooli määramise taotlusi Lasnamäe gümnaasiumisse 101 ja Paekaare gümnaasiumisse 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles