Tallinna Linnamuuseum sai kaks muuseumide aastaauhinda

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamuuseumi pop-up muuseumi eksponaatide lahtipakkimine Telliskivi loomelinnakus.
Linnamuuseumi pop-up muuseumi eksponaatide lahtipakkimine Telliskivi loomelinnakus. Foto: Peeter Langovits

Eesti Muuseumide aastaauhindade galal pälvis Tallinna Linnamuuseum aasta muuseumiarendaja ja aasta konserveerimistöö auhinnad.

Aasta muuseumiarendaja 2014 auhinna pälvis Tallinna Linnamuuseumi projekt Telliskivi pop-up-muuseum ning parima konserveerimistöö auhinna tõi Tallinnasse Linnamuuseumi konservaator Jaan Märss oma pikaajalise töö, e-väljaande «Lukud, võtmed ja sulgurid» eest, teatas muuseumi teadusdirektor Pia Ehasalu.

2014. aasta veebruaris korraldatud Telliskivi pop-up-muuseumi eesmärk oli tutvustada Tallinna Linnamuuseumi uutele sihtrühmadele, kes tavapärasesse muuseumikeskkonda ei satu, kaasata muuseumitöösse asumiseltside inimesi erinevatelt elualadelt ning täiendada Linnamuuseumis olevaid Telliskivi piirkonda puudutavaid materjale.

Konservaator Jaan Märsi e-väljaanne «Lukud, võtmed ja sulgurid» on aga mõeldud juhendiks esemete kirjeldamisel ja tekstide tõlkimisel. Väljaandega saab tutvuda muuseumi veebiaadressil.

Eesti muuseumide aastaauhindade konkursi eesmärk on tunnustada parimaid muuseumispetsialiste ning tuua avalikkuse jaoks rohkem esile muuseumitöö erinevaid tahke. Auhindu annab välja kultuuriministeeriumi muuseuminõukogu ja toetab Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles