Fotod: ajaloomuuseumis õpiti suupilli mängima

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel pühapäeval peeti Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe tallihoones suupilli õpituba «Lily Marleeni radadel».

Tallihoones on avatud näitus «Riik malelaual. Saksa okupatsioon Eestis 1941–1944». Näitus annab esmakordselt põhjalikuma ülevaate ühest vastuolulisemast ja dramaatilisemast perioodist Eesti ajaloos. Pühapäeval oligi huvilistel võimalus tutvuda näitusega ning õppida suupillimängu.

Suupill on puhkpill, milles heli tekitatakse õhku läbi avade puhudes. Tihti loetakse suupilli Saksa rahvuspilliks, sest Teise maailmasõja ajal anti igale sõtta minevale Saksa sõdurile kaasa suupill. Suupill ja maailmakuulus rindelaul «Lily Marleen» kõlasid  Teise maailmasõja ajal sageli nii rindel kui ka tagalas. Üks suupill, mis on kingitud Eesti neiule saksa sõduri poolt on ka Eesti Ajaloomuuseumi näitusel. Suupill kuulus ühtlasi sõdurite seljakotti, omades meelelahutusliku ülesande kõrval ka teraapilist toimet sõjajubeduste ajal.

Suupilli tutvustasid ning algtõdesid jagasid muusikud Ants Õnnis ja Teet Veskus. Kellel oma suupilli polnud, sai selle soetada tallihoone kassast, kus oli võimalik valida kahte sorti pillide vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles