Arvo Pärdi keskuse arhitekt: ruum peab olema selline, kus inimesel on hea olla

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Arhitektuurimuuseum avas reedel uue hooaja näitusega «Aken ja peegel», kus  Eesti publikul esmakordselt võimalus tutvuda lähemalt Arvo Pärdi Keskuse uue hoone konkursi võitnud hispaania arhitektide Fuensanta Nieto ja Enrique Sobejano loominguga. 

Näitusel näeb ka Laulasmaale rajatava Arvo Pärdi keskuse projekti, maja loodetakse avada 2018. aastal

«Mõte tutvustada Eesti publikule Nieto Sobejano loomingut sündis hetkel, kui Fuensanta Nieto saabus möödud aasta juunis Tallinnasse juunis Arvo Pärdi Keskuse arhitektuurivõistluse peapreemiat vastu võtma. Tegu on maailmas väga tunnustatud hispaania arhitektuuribürooga, kes pärjati äsja ka maineka Alvar Aalto medaliga. Seda antakse eelkõige loova ja inimmõõtmelise lähenemise eest arhitektuuris,» ütles Eesti Arhitektuurimuuseumi direktor Triin Ojari.

«Nende loomingu põhiosa moodustavad muuseumid ja teised kultuuriobjektid, mida iseloomustab erakordselt peen materjali- ja detailitunnetus ning oskuslik loomuliku valguse kasutus. Täpselt see, mis tõi neile võidu Arvo Pärdi Keskuse maja konkursil.» Keskuse uut hoonet võib pidada ka Eesti arhitektuurpildi rahvusvahelistumise heaks näiteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles