Matsalu loodusfilmiõhtud Tallinna loomaaias: Alpide habekotkad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matsalu loodusfilmiõhtud Tallinna loomaaias: Alpide habekotkad
Matsalu loodusfilmiõhtud Tallinna loomaaias: Alpide habekotkad Foto: Kultuurikava.ee

Avaüritus toimub 19. märtsil, kus sissejuhatust filmile Alpide habekotkad teeb loomaaia direktor Mati Kaal. Tallinna loomaaia keskkonnahariduskeskuse auditooriumis (Ehitajate tee 150).

Tallinna Loomaaia ja Matsalu Loodusfilmide Festivali koostöös on välja valitud seitse eelnevate festivalide võistlusprogrammi filmi, mis huvitavaid sõnumeid kandes panevad maailma looduses toimuvale kaasa mõtlema ning väärivad enne selle aasta festivali algust veelkord ülevaatmist.

Rež: Mathieu Le Lay; operaator Mathieu Le Lay

Ainult 30 aastat pärast taastamiskava algatamist on Alpides tagasi mägede kunagine sümbol – habekotkas. Tänu paljude loodusparkide ja heale koostööle ja elanikkonna soosivale suhtumisele on see „tulilind“ oma kaotatud territooriumid tagasi võitnud. Iga uue poja koorumine on samm lähemale selle ohustatud liigi täielikule taastumisele. Film ongi pühendatud habekotkale ja inimestele, kes on pühendanud oma elu liigi säilitamisele.

Filmil on eestikeelne sünkroontõlge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles