Fotod: Lasnamäe tondiloss kaob

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lasnamäe tn 8 aastaid tühjalt seisnud endine polikliinikuhoone lammutatakse, selle asemele kerkib kolm kõrget elu- ja ärihoonet.

Endine Lasnamäe polikliiniku maja seisis aastaid kasutuseta, maja oli täis soditud ning seal olid korduvalt tulekahjud. Nüüd kaob Lasnamäe nõlval silma riivanud tondiloss maamunalt ning ala detailplaneeringu järgi võib sinna ehitada kolm kuni 13 korrusega hoonet.

Detailplaneeringuga moodustati kolm hoonestatavat 30% ärimaa ja 70% elamumaa sihtotstarbega krunti. Igale krundile on planeeringus määratud ehitusõigus ühe maapinnast kuni 45 meetri kõrguse kuni 13 maapealse korrusega ja 2 maa-aluse korrusega elu- ja ärihoone ehitamiseks. Planeeringulahendus võimaldab kavandada tornelamutesse korterid vaatega merele ja vanalinnale.

Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS. Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Mident OÜ. Detailplaneering võeti vastu linnavalitsuse 26. oktoobri 2011 korraldusega ja kehtestati 2012. aasta mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles