TTÜ näitab ennast Solarises

Kristel Trell
, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ akadeemikute allee.
TTÜ akadeemikute allee. Foto: Riin Agur

Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) korraldab 10-12. märtsini Solarise keskuses tutvustuspäevad. Kohal on erinevate teaduskondade tudengid, kes näitavad omaloodud masinaid ja tutvustavad teemasid, mida nad ise ülikoolis õpivad.

Erinevad tegevused toimuvad iga päev kell 15-19.

_____________________________________________

TTÜ tutvustuspäevade KAVA

10.märts

Kell 15

Ehitusteaduskonna tudengid korraldavad kahe võistkonna vahel paberist sildade ehitamise võistluse. Kohapeal on kõikidel huvilistel võimalus ka ise käed külge panna ja proovida, kas suudetakse ehitada kõvem sild kui TTÜ tudengitel. (Võistlus kestab 4 tundi)

Kohal on Mereakadeemia, kes näitab jääpurjekat, õpetab kõiki tõeliste merekarude kombel sõlmi siduma ja viib soovijad külla oma koolimajja, kus saab simulaatorikeskuses proovida sõita nii reisilaeva kui tankeriga. Kohapeal aktiivsetele ristsõna lahendamine, parimatele auhinnad.

Simulaatorikeskuse külastustele toimub eelnev registreerimine purjeka juures. Tuurid on 11. ja 12. märtsil kell 15.00 ja 16.25 (korraga saab tuurile minna 15 inimest)

Kell 16

Keemia- ja materjaliteaduskonna tudengid viivad läbi erinevaid katseid ning tutvustavad oma eriala. Kohal on ka TTÜ teadlaste leiutatud elektroketruse seade. Misasi see elektroketrus on ja mida see teeb? Seda saad juba teada kui kohale tuled.

Lisaks näitavad oma oskusi katsetel ka TTÜ Virumaa Kolledži tudengid.

Kell 17

Matemaatika-loodusteaduskonna tudengid tulevad ja viivad läbi erinevaid katseid ja tutvustavad oma valdkonda.

Kell 18 lõpetab päeva TTÜ Tallinna Kolledž, mille tudengid tulevad ja räägivad maastikuarhitektuurist. Kohapeal ehitatakse makette ja kõigil soovijail on võimalus tulla ja panna proovile enda sees peidus olev maastikuarhitekt.

11. märts

Kell 15 TTÜ tudengite loodud ettevõte 3DPrinterOS tutvustab oma tegevusi ning räägib sellest, kuidas 3D printimisest on saamas järgmine töösturevolutsioon.

Väljub esimene Mereakadeemia simulaatorikeskuse tuurile viiv buss. Eelregistreerumine vajalik. Registreerumine eelmisel päeval purjeka juures.

Terve päeva on kohal ka TTÜ Kuressaare Kolledži tudengid, kes räägivad sellest, millised võimalused on seal õppimiseks.

Kell 16

Keemia- ja materjaliteaduskonna tudengid viivad läbi erinevaid katseid ning tutvustavad oma eriala.

Kell 16.25

Väljub teine Mereakadeemia simulaatorikeskuse tuurile viiv buss. Eelregistreerumine vajalik. Registreerumine eelmisel päeval purjeka juures.

Kell 17

Matemaatika-loodusteaduskonna tudengid tulevad ja viivad läbi erinevaid katseid ja tutvustavad oma valdkonda.

Kell 18 Energeetikateaduskond demonstreerib oma oskusi ja infotehnoloogia teaduskond viib läbi põneva mobiiliorienteerumise mängu. Ole kohal, osale ja võida auhindu.

12. märts

Kell 15

Mehaanikateaduskonna tudengite ehitatud masin Wheelie teeb oma presentatsiooni ja võimalusel saavad sõita ka küik huvilised.

Väljub esimene Mereakadeemia simulaatorikeskuse tuurile viiv buss. Eelregistreerumine vajalik. Registreerumine eelmistel päevadel purjeka juures.

Kell 16

Mehhatroonika instituut: "Mehitamata õhusõiduki (kvadrokopter) ehitus, millest koosneb, kuidas lendab, kuidas ise ehitada" tutvustus ja demod. Kõik huvilised saavad vajaliku info selleks, et kopterit kodus ise ehitada.

Kell 16.25

Väljub teine Mereakadeemia simulaatorikeskuse tuurile viiv buss. Eelregistreerumine vajalik. Registreerumine eelmisel päeval purjeka juures.

Kell 17 Mehhatroonika instituudi robottehnoloogiate tutvustus ja demod (kohale tuleb 2-3 robotit ja nende juhtimiseks Oculus Rift, Myo, Leap jt. lahendused). Tule ja proovi ise järgi, kuidas robotit juhtida!

Kell 18

Päeva lõpus räägib oma tegemistest ning näitab videoid ja pilte Tudengivormeli tiim. Tahaksid teada, kuidas käib vormeli ehitamine ja milline saab välja nägema 2015 aasta Eesti tudengivormel? Tule kohale ja saad vastuse nendele küsimustele ja paljudele muudele.

Kohal on ka teiste teaduskondade tudengid, nii et kui sul on küsimusi seoses Majandus- või Sotsiaalteaduskonnaga, siis nende käest on võimalus kõik vastused saada.

_____________________________________________

 17. märtsil toimub TTÜ avatud uste päev TTÜ ülikoolilinnakus. Registreerimine ja lisainfo kooli kodulehel. Kõikide registreerunute ja kohaletulnute vahel loositakse välja vägevaid auhindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles