Galerii: sügisjooksjad vallutasid tänavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna sügisjooks
Tallinna sügisjooks Foto: Peeter Langovits

Täna toimub Baltikumi suurim rahvaspordiüritus Tallinna sügisjooks ja maraton. Sügisjooksu 10 km rajale oodatakse üle 11 000 spordisõbra, maratonidistantsile on ennast registreerinud enam kui 1 000 jooksjat.  Kell 9 asusid jooksma maratonist osa võtvad inimesed ja kell 13.30 10 km distantsil osalejad.

Lisaks rahvarohkusele paistab suur spordipidu silma ka oma kõrgtasemelisuse poolest. Kodumaistele tippudele pakuvad konkurentsi tugevad välisvõistlejad 22 riigist.

10 km distantsil läheb võitu püüdma eestlane Tiidrek Nurme, kel tuleb vastu saada 2002. aasta maratonijooksu Euroopa meistri Janne Holmenile Soomest, etiooplastele Kelbessa Yonas Tefera ja Diriba Refera Garomsale.

Maratonidistantsil lähevad võitu püüdma tugevad jooksjad Aafrikast. Suurfavoriidiks on kogenud keenialane David Makori Omiti.

Jooksuradadele on oodata ka mitmeid tuntud eestlasi. 10 km distantsil on võimalik mõõtu võtta Erki Noole, Rauno Pehka, Marko Pomerantsi, Aarne Rannamäe, Uku Suviste, Kaire Leibaku ja paljude teistega. Maratonidistantsil võib näha Meelis Atoneni, Valdo Jahilot, Kalle Muulit, Andrus Nilki, ultrapikamaajooksjat Peeter Vennikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles