Ladõnskaja: tänane tulemus ei rõõmusta mind

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

IRLi ridades riigikokku kandideerinud ja tänase häälte ülelugemise tulemusena sinna ka pääsenud Viktoria Ladõnskaja ütles, et ei suuda parlamenti saamise üle rõõmu tunda, sest valimistulemuste korduv muutumine jätab õhku terve hulga küsimusi.

«See tulemus, mis mul on tänase seisuga, mind millegipärast eriti ei rõõmusta. Sest kui järjekordsel häälte ülelugemisel tehakse seitse muudatust, siis see ei rõõmusta mind kui valijat ega mind kui kandidaati,» ütles Ladõnskaja vahetult pärast valimistulemuste protokolli ettelugemist.

Ta lisas, et enne järgmisi valimisi tuleks hoolega mõelda, kui hästi meie valimissüsteem tegelikult toimib. «Näiteks see, kui valimissedelil on tempel puudu, siis see on ju mõne ametniku süü. Kui väidetakse vastu, et ega me ei tea ju, kuidas see sedel sattus valimiskasti, siis ka see on minu meelest valimiste korraldaja süü,» ütles Ladõnskaja.

«Ma ei ole varem selle peale mõelnud, aga nüüd mind paneb imestama ka see, miks ei ole valimissedelitel seerianumbreid. Kui sedelitel oleksid seerianumbrid, siis saaks ju lihtsalt  kontrollida, kust üks või teine sedel pärit on ja kas see on õiges kohas valimiskasti lastud.

Ja see, kuidas kolmandat korda hääli üle loeti ja kuidas ühte või teist numbrit dešifreeriti, tundus ka puhtalt ametnike omalooming olevat, rääkis poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles