Nädal loomaaias: hallhülged peavad pulmi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia hallhülged pulmi pidamas.
Tallinna loomaaia hallhülged pulmi pidamas. Foto: Maaja Kitsing

Kevad tungib ustest ja akendest sisse, mis toob ka loomaaednikele paljud tööd tavapärasest varem kätte. Veterinaarid alustasid alpinaariumis nugiliste tõrje, sõrgade värkimise ja vitamiinikuuridega ning aianduse ja heakorra osakond juba ka kevadiste korrastustöödega.

Hallhülgeil (pildil) on pulmad täies leilis, amuuri kassid kurameerivad tõusvas hoos, siberi valgekured ehitavad pesa ning pelikanidelt jõudis inkubaatorisse järjekordsed kaks muna.

Järjekordse pettumuse valmistasid aga habekotkad, kes naistepäeva õhtul oma muna pesalt lahkudes küll korralikult kinni katsid, kuid edasisest haudumisest ootamatult loobusid. Muna, mis seekord oli küll viljastatud ja kenasti arenenud lootega, jõudis aga hommikuks, mil see igaks juhuks kiiresti kohe inkubaatorisse asetati, üle jahtuda ja loode hukkus.

Järgmise nädala linnalaagri rühmad tulid küll kiiresti täis, aga koolivaheajal võib mullu suvest alates Õismäe-poolses lääneväravas aastaringselt tegutsevat lasteloomaaeda külastada ja muid elukaid uudistama tulla ka omapäi. Ühtlasi saab soetada Matsalu loodusfilmide festivali varasema paremiku kommenteeritud filmiõhtute sooduspasse. Tänavune festival toimub samaaegselt nii Lihulas kui ka loomaaias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles