Tallinna tänavatel võitleb tolmuga 32 tänavapuhastusmasinat

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine tänavapuhastus.
Kevadine tänavapuhastus. Foto: Laura Oks

Alates 20. veebruarist on Tallinna sõiduteedelt kokku kogutud 2689,90 tonni pühkmeid ja jalgrattateedelt on libedusetõrjeks kasutatud sõelmed koristatud. 

Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sule sõnul edeneb kevadkoristus väga hästi. «Koristustööd edenevad nii hästi, et linnaelanikud on lausa pahased, et me nii kõvasti tolmuga võitleme,» ütles Sulg.

«Päris mitmel päeval on koristustööd ka tipptunni ajale jäänud ja siis oleme saanud palju kaebusi. Et miks te tipptunni ajal tänavaid puhastate, inimesed tahavad rahulikult autoga sõita. Me mõtlesime siiani, et paneme täisvõimsusega, sõltumata kellaaegadest, peaasi et linna kiiremini puhtaks saaks, aga nüüd peame oma suhtumist muutma ja tipptundide ajal peateedest eemale hoidma. Väiksematel tänavatel käib töö ka tipptundide ajal edasi,» lisas ta.

Homme on kommunaalametis tänavapuhastajatega nõupidamine, kus lepitakse kokku ka tänavate pesemismarsruudid. Vihma peale kommunaalamet Sule sõnul ei looda. «Kevadkoristuse tööd ei tee vihm kunagi ära. Talvist mustust on nii palju, et see tuleb ikka füüsiliselt kokku koguda, sest seda on nii palju, et seda ei ole võimalik kusagile kanalisatsiooni uhtuda. Vihmast on kasu nii-öelda lõppviimistlusel, kui suurem praht on juba kokku korjatud. Siis vihmavesi uhab kõige peenema tolmu ära. Esimesed tänavapesu ringid on mõnes kohas juba tehtud,» lausus Sulg.

Esmase kevadkoristusega on alustatud Juhkentali, Türnpu, Odra, Nafta ja Filmi tänaval, Tartu maanteel, Järvevana teel, Tondi, Tõnismäe, Kopli, Erika ja Tööstuse tänaval, Ehitajate teel, Pärnu maanteel, Laagna teel, Tähesaju teel ja Linnamäe teel, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Koristustööd jätkuvad  Mustamäe teel, Sütiste teel, Retke teel, Tervise tänaval, Kadaka teel, Sõle tänaval, Kolde puiesteel, Madala, Randla, Kai tänaval, Pirita teel, Forelli tänaval ja Möldre teel ning Pilliroo ja Pelguranna tänaval.

Kevadkoristustöödel on  Tallinna tänavatel väljas 32 tänavakoristusmasinat. Lisaks mehhanismidele on väljas 26 käsitööbrigaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles