Solman: linn tahab loomade hoiupaika uuesti ebaeetilise operaatori kätte mängida

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassid loomade hoiupaigas.
Kassid loomade hoiupaigas. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni aseesimehe Riina Solmani sõnul viitab abilinnapea Arvo Sarapuu senine tegevus ning ühele operaatorile sobivaks kirjutatud hange sellele, et homme lõppev loomade hoiupaiga opereerimise konkurss on suunatud praeguse operaatori jätkamisele.

Teised operaatoriks soovijad ei saanudki vaatamata tahtmisele hankekonkursile minna, sest riskivad materiaalsete kaotustega, väitis Solman. «Tallinna linna ja lähivaldade elanikud on aastaid olnud mures loomade hoiupaiga juhi, Larissa Kozõreva ebaeetilise käitumise pärast hoiupaiga juhtimisel ning paljud loomade varjupaiga teenust pakkuvad MTÜ-d on tungivalt avaldanud soovi, et linn lõpetaks lepingu ebaeetilise operaatoriga,» ütles Solman.

«Abilinnapea Arvo Sarapuu on ajakirjandusele väitnud, et ka linn loodab, et hoiupaik leiab uue operaatori. Küll aga on hankesse sisse kirjutatud nõue, et kandideerijal peab olema praeguste ruumide omanikuga eelleping või hoopis omad ruumid,» selgitas Solman. «Teadaolevalt on vähemalt üks operaatorkonkursil osaleda sooviv MTÜ suhelnud loomade hoiupaiga kinnistu soomlasest omanikuga, kes on soovijale vastanud, et tal on paraku leping tänase loomade hoiupaiga operaatoriga, mis kehtib veel kümme aastat ja eellepingut seetõttu sõlmida ei saa.»

«Mitmed potentsiaalsed huvilised on loobunud hankel kandideerimast, kuna hanke tingimustele vastavat eellepingut ei ole võimalik saada. Loomade hoiupaigaks sobivat kompleksi ei ole ühelgi mittetulundusühingul ka oma varade hulgast ette näidata,» nentis linnavolinik.

«Hanke kättemängimisest praegusele operaatorile räägib kõnekalt ka asjaolu, et eelmisel aastal, kui kerkisid pinged lepingu lõppemise ja uue operaatori leidmise üle, otsustas hoiupaiga praegune juht Larissa Kozõreva astuda Keskerakonda. Sellest ajast näib ka linna tegevus olevat suunatud talle uue lepingu kättemängimisele,» tõdes Solman.

«Eelmisel aastal oli linnal ideaalne võimalus elanike raha kokku hoida ning loomade hoiupaiga kompleks ära osta. Kompleksi rendiks, milles hoiupaik tegutseb, maksab linn 64 000 eurot aastas. Lisaks maksab linn Larissa Kozõrevale loomade püüdmise ja hoidmise eest igal aastal 400 000 eurot. Kui linn oleks ära ostnud kompleksi, mis oli 2014. aastal koos krundiga müügis 450 000 euro eest, tasuks investeering ära ammu enne uues hankes ette nähtud seitset aastat,» ütles Solman.

Ta lisas, et loomaarmastajad jätkavad Tallinna loomadele humaansema varjupaiga loomise eest seismist. «Kui linn vaatab tegevusetult pealt, on oluline, et elanikud avaldaksid linnajuhtidele survet. Selleks võib näiteks kirjutada oma arvamuse abilinnapea e-posti aadressil Arvo.Sarapuu@tallinnlv.ee või anda teada loomade hoiupaiga rikkumistest keskkonnaametile.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles