Tallinn renoveerib Tehnikagümnaasiumi hoone

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikagümnaasium
Tallinna Tehnikagümnaasium Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tallinna linn soovib ületulevaks kooliaastaks renoveerida ja ajakohastada Mustamäel Tallinna Tehnikagümnaasiumi 9000 ruutmeetrise hoone ning laiendada koolihoone spordisaali.

Praegune Sõpruse puiestee hoone on ehitatud 1972. aastal, 8900 ruutmeetrise netopinnaga maja läheb täielikule renoveerimisele, sest nii arhitektuuriline kui tehniline lahendus nõuab uuendamist, lisaks kavandatakse laiendada spordisaali, rääkis Tallinna haridusameti haldusosakonna juhataja Anti Sirkel BNS-ile.

Koolimaja asub 18 200 ruutmeetrisel krundil, kus asuvad ka spordiväljakud, kuid need rekonstrueeriti 2006. aastal ja on rahuldavas seisukorras, vajades vaid värskendamist, lisas ta.

Tööde läbiviimiseks soovib haridusamet tellida eelprojekti. «Kavandatav lahendus erineb senistest renoveerimistest. Esiteks on eesmärgiks luua sünergiat võimendav ja koolielu elavdav avaram rekreatsiooniala, teiseks kujundada katus põhjamaadele iseloomuliku kaldkatusena, mis võimaldab avaramat planeerimist tehnokommunikatsioonidele ning sellest tulenevalt kõrgemaid koridore,» rääkis Sirkel.

Projekti valmimine ehitushankeks vajaliku dokumentatsiooni mahus on planeeritud suve lõpuks 2015. Ehitushanke väljakuulutamine ehitaja leidmiseks on plaanitud sügisele 2015, eesmärgiga võimaldada alustada uut 2016/17. õppeaastat renoveeritud ja ajakohastatud hoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles