Nõmmel kavandatakse oravatele ohutut teeületust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Murelik kodanik pöördus Nõmme linnaosavalitsuse poole palvega võtta midagi ette oravate kaitseks, kes võivad üle Kadaka puiestee silgates auto alla jääda.

«Tiheda liikluse tõttu ei ole oravatel võimalik ohutult teed ületada ning paljud neist hukkuvad seda üritades. Ootamatult teele jooksev loom võib tekitada olukorra, kus juht otsasõitu vältides järsult pidurdab, mistõttu tekib kokkupõrkeoht. Olen isegi korduvalt olnud sunnitud Kadaka puiesteel korduvalt teele jooksnud orava tõttu järsult pidurdama, ka on aeg-ajalt teel näha surnud oravaid. Olukorra jätkudes võib juhtuda, et õige pea ei iseloomusta Nõmmet enam mändide otsas elavad oravad, kuna autoliikluse tõttu ei ole neid mõne aasta pärast enam Nõmmel nii olulisel määral järele jäänud,» kirjutas murelik inimene.

Omalt poolt pakkus ta lahendusena välja puude või tänavavalgustuspostide külge üle tänav kulgevate kaablite või trosside paigaldamist, nii et orava saaksid mööda neid üle tiheda liiklusega Kadaka puiestee.

Nõmme linnaosavanem Tiit Terik tõdes, et uued ehitustehnoloogiad on viinud teeremondi käigus kõik elektrikaablid maa alla ja sellega on oravatel kadunud võimalus ületada ohutult tiheda liiklusega tänavaid. «Nõmme linnaosavalitsuse tellimusel paigaldati mõned aastad tagasi Kadaka puiesteele nii-öelda oravatele mõeldud ülekäigurajad - trossid üle tänava. Kadaka puiesteel on kolm sellist trossi, samuti Pääsküla asumisse jääval Pärnu maantee lõigul,» rääkis Terik.

«Loomulikult loodame ka autojuhtide tähelepanelikkusele, seetõttu on mitmete Nõmme linnaosa tänavate äärde on paigaldatud ju ka vastavad liiklusmärgid, mis oravatele tähelepanu juhivad,» lisas ta.

Teriku sõnul uurib linnaosavalitsus praegu koos linna keskkonnaametiga, kas ja millistes kohtades on võimalik ja vajalik üle tänava täiendavalt trosse paigaldada. Igal pool ei pruugi hea lahenduse leidmine olla lihtne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles